Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995

Τα κέντρα παραεξουσίας "έφαγαν" τον Κουβελάκη
  • Παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος καταγγέλλει τη δράση κέντρων παραεξουσίας. Καθοδηγούμενες "διαρροές" από το πρωθυπουργικό περιβάλλον για "αποτυχημένο υπουργό"
  • ΚΚΕ: Ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της ουσιαστικής εξυγίανσης της πολιτικής ζωής

ΣΕΛ.  7

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
ΛΑ+ΔΚΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ο μονόδρομος για τους εργαζόμενους

Σήμερα η κινητοποίηση των εργατών της "Πειραϊκής - Πατραϊκής". Δυναμική αντίσταση των καπνοπαραγωγών. Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας

Η έμπρακτη αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική και τις εντολές των επιτελείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι μονόδρομος. Ολο και περισσότερο έδαφος κερδίζει αυτή η αλήθεια, πανελλαδικά και σε πολλούς χώρους, καθώς τα αδιέξοδα οξύνονται.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Μαγνησίας διατράνωσαν χτες την αντίθεσή τους στις ακολουθούμενες πολιτικές αποβιομηχάνισης, ανεργίας και καταστροφής της παραγωγικής βάσης του νομού τους. Ο Βόλος έζησε στον παλμό ενός από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων, κάθε δραστηριότητα σταμάτησε στην πόλη.

Οι εργάτες της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", από όλη τη χώρα, κάνουν συγκέντρωση σήμερα στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ζητώντας να λειτουργήσει η επιχείρησή τους, κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου.

Στον ίδιο δρόμο και οι καπνοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας. Αντιστεκόμενοι στην "καπνική πολιτική" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάνουν συλλαλητήριο στο Αγρίνιο με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης. Παράλληλα, συντονίζονται για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων πανελλαδικά. Συναγερμός και στα νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά! Η ΕΙΝΑΠ (νοσοκομειακοί γιατροί) αποφάσισε να ξεκινήσουν γενικές συνελεύσεις για την κλιμάκωση των αγώνων. Στόχος η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.


ΣΕΛ.  12,    13,    18,    19

Πληθωρισμός κερδών

"

Δαγκώνει" και πάλι ο πληθωρισμός. Από τον πρώτο κιόλας μήνα του 1995 έδειξε τα "κοφτερά του δόντια". Παρά το γεγονός ότι ο Γενάρης ήταν μήνας εκπτώσεων. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι ευτελείς μισθολογικές αυξήσεις του 3% του δημοσίου και του 4% στον ιδιωτικό τομέα δε δόθηκαν ακόμη, ο επίσημος πληθωρισμός έσπασε και πάλι το φράγμα και από 10,9% το Δεκέμβρη, το Γενάρη ανέβηκε στο 11,1%.

Είναι κι αυτό, ένα από τα μεγάλα "επιτεύγματα" της κυβερνητικής πολιτικής, της "απελευθερωμένης" αγοράς. Στα επιτεύγματα αυτής της πολιτικής, πρέπει να αποδώσουμε: Τις πρωτοφανείς αυξήσεις (πάνω από 40% στα τιμολόγια του ΟΤΕ, που αποφάσισε η κυβέρνηση για να κάνει ελκυστικότερο το ξεπούλημά του), τις τσουχτερές αυξήσεις στα ασφάλιστρα οχημάτων, που επέβαλαν - ελέω "απελευθερωμένης" αγοράς - οι ασφαλιστικές εταιρίες, τις νέες αυξήσεις στα νοίκια, καθώς και τη σωρεία ανατιμήσεων σε είδη και υπηρεσίες πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που επέβαλαν οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν το "πάνω χέρι" στη διαμόρφωση των τιμών.

Το άλμα, που έκανε ο πληθωρισμός το Γενάρη, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι για τον πληθωρισμό δε φταίνε οι μισθοί, αλλά η συγκεκριμένη πολιτική, που διασφαλίζει τη σταθεροποίηση και... ανάκαμψη των κερδών.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ