Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Γενάρη 1995

Το "νέο" κυβερνητικό σενάριο εκποίησης του ΟΤΕ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αποφασίστηκε η εισαγωγή μέρους του μετοχικού κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών


ΣΕΛ.  15

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ
ΚΑΤΗΦΟΡΟ
της πολιτιστικής αποχαύνωσης

Μήνυμα προς κάθε άνθρωπο των Γραμμάτων και των Τεχνών, προς τη νεολαία και τους εργαζόμενους

Εντονο σήμα κινδύνου, για τoν πολιτισμό και ταυτόχρονα απερίφραστη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη πολιτιστική υποβάθμιση, στέλνει το ΚΚΕ προς κάθε άνθρωπο των Γραμμάτων και της Τέχνης, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, με επερώτηση που κατέθεσαν χτες βουλευτές του στη Βουλή.

Πρόκειται για μια επερώτηση που συνιστά πρωτοβουλία ιδιαίτερης σημασίας και εμβέλειας, αφού πραγματοποιείται σε μια εποχή παροξυσμού των φαινομένων της εντεινόμενης συνεχώς ηθικής και πολιτιστικής κρίσης και φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής και του δημόσιου διαλόγου τις πραγματικές και βαθύτερες αιτίες της σημερινής, θλιβερής πραγματικότητας.

"Είναι ολοφάνερη, υπογραμμίζεται στην επερώτηση, η συστηματική προσπάθεια πολλών κύκλων να καλλιεργήσουν τα πιο ταπεινά ένστικτα του λαού, να δημιουργήσουν μια υποταγμένη νεολαία, να ενσωματώσουν στην πρακτική τους το σύνολο της κοινωνικής δραστηριότητας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η επίτευξη του μέγιστου κέρδους ανάγεται σε υπέρτατη αρχή. Στο βωβό αυτό, σ' αυτή την κορύφωση της βαρβαρότητας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, θυσιάζονται τα πάντα: η τιμή, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, αξίες και αρχές, βάση και συστατικά του πολιτισμού. Ολα έχουν βγει στο "σφυρί"".


ΣΕΛ.  12   -   13

Σκανδαλώδες, άνευ προηγουμένου, ξεπούλημα επιφυλάσσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά! Με πειρατική τροπολογία των υπουργών Βιομηχανίας και Οικονομικών, καθορίζεται ότι: Το πρώτο δεκαήμερο του 1995 κηρύσσεται ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, τινάζονται στον αέρα οι 3.100 θέσεις εργασίας, σαρώνονται τα εργασιακά δικαιώματα και επιτρέπεται ο διαμελισμός του ναυπηγείου!


ΣΕΛ.  11

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λέσβου,μετά από ομόφωνη απόφασή του,προσφέρει 1.000.000 δραχμές.
  • Ο νομάρχης Λευκάδας προσφέρει για την αποκατάσταση του ιστορικού αρχείου το συμβολικό ποσό των 200.000 δρχ.
  • Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ προσφέρουν 300.000 δρχ. από τη συνεστίαση που έδωσε στις 19.12.94.

Για την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστησαν το κτίριο και συνολικά οι εγκαταστάσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ανοίχτηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 150/624722 - 93


"Προστασία"...

γ\Ο\ι αυξήσεις (4+σν4%) που πρότεινε ο ΣΕΒ, παρέχουν "πλήρη προστασία του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων"! Η φράση δεν ανήκει ούτε στον πρόεδρο του ΣΕΒ, ούτε στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ (!), μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, στην οποία έγινε αποδεκτή η εν λόγω πρόταση των βιομηχάνων, με μόνη διαφωνούσα παράταξη την ΕΣΑΚ.

γ\Δ\εν μπορούμε να ξέρουμε από πού προέκυψε το θρασύτατο συμπέρασμα της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, περί "προστασίας". Σίγουρα όμως όχι από τους αριθμούς. Οταν η μέση ετήσια αύξηση, που προκύπτει από το "4+σν4%" είναι 6,1%, κι όταν οι πάντες - πλην του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας - συμφωνούν ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του 1995 θα είναι γύρω στο 9,5%, τότε το μόνο που "προστατεύεται" είναι η ...παράδοση, που θέλει κάθε νέα χρονιά δικομματικής διακυβέρνησης, να είναι μια χρονιά πιο σκληρής λιτότητας.

γ\Π\άντως αυτή η δήλωση φέρνει στο νου τις αξιομνημόνευτες προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού, που δήλωνε ότι "θα προστατεύσουμε το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων"... Τόσο εκείνες οι υποσχέσεις, όσο και οι τωρινές δηλώσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, μας εξωθούν να εκλάβουμε τη λέξη "προστασία", με την κακή της έννοια...




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ