Σελ. /23
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Γενάρη 1995

Ο "Ρ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΦΟΥΓΑΡΑ
ΘΑΝΑΤΟΥ
της ΔΕΗ στο Κερατσίνι

Εμπιστευτικά σχέδια της Επιχείρησης κάνουν λόγο για λειτουργία της ρυπογόνας μονάδας με μαζούτ μέχρι και το 1997

Για μια ακόμη τριετία - μέχρι το 1997 - πρόκειται να λειτουργεί ο ρυπογόνος σταθμός της ΔΕΗ στο Κερατσίνι! Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα της ΔΕΗ, που αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ", ο σταθμός θα μπορέσει να λειτουργήσει με φυσικό αέριο μόνο από 1η Γενάρη 1998! Μέχρι τότε προγραμματίζεται η επαναλειτουργία του σταθμού και συγκεκριμένα των μονάδων 8 και 9 σε μόνιμη βάση - και όχι ως δήθεν "ψυχρή εφεδρεία" - με καύση μαζούτ!

Σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Προγραμματισμού της Επιχείρησης, το φυσικό αέριο - παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες δηλώσεις - δε θα είναι διαθέσιμο στην Αττική την τριετία 1995-1997! Δηλαδή, η ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα σε ηλεκτρική ενέργεια - έλλειμμα, που προκάλεσε η πολιτική, τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ - θα προχωρήσει σε "μόνιμη" λειτουργία του σταθμού στο Κερατσίνι για τα επόμενα τρία χρόνια. Ετσι, είναι τουλάχιστον προκλητικοί οι ισχυρισμοί, που διατυπώνει η ΔΕΗ, ότι "είναι η τελευταία φορά που ο σταθμός του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι λειτουργεί με πετρέλαιο, αφού σε τρεις μήνες θα έρθουν εργολάβοι για τη μετατροπή του σταθμού, ώστε να λειτουργήσει με φυσικό αέριο"!


ΣΕΛ.  10

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν "σαν μια γροθιά", για να μην περάσει το ξεπούλημα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, δήλωσαν χτες κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας και συγκέντρωσης οι τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι του ναυπηγείου. Την ερχόμενη Τετάρτη πραγματοποιούν νέα στάση και συγκέντρωση στο υπουργείο Βιομηχανίας. Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης "καίριο χτύπημα" στην εθνική οικονομία και καλεί τη ΝΔ, την Πολιτική Ανοιξη και το "ΣΥΝ" να πάρουν θέση.


ΣΕΛ.  11

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Ο Κ. Α. Α. 240.000 δρχ., ως 8η δόση, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων Θεσ/νίκης.
  • ΔΥΟ παλιοί σύντροφοι 200.000 δρχ.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου με ομόφωνη απόφασή του 2.000.000 δρχ.
  • Ο ΣΑΒΒΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ πρόσφερε 250.000 δρχ. στη μνήμη του ηρωικού αγωνιστή Χαραλάμπους Ηλιάδη και όλων των θυμάτων της οικογένειάς του, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Τριάδος Θεσσαλονίκης.

Για την αντιμετώπιση των καταστροφών, που υπέστησαν το κτίριο και συνολικά οι εγκαταστάσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ανοίχτηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 150/624722 - 93


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Ενας χρόνος

αλλαγών

και πολέμων

Τα σημαντικότερα γεγονότα του 1994 και η βαριά κληρονομιά που μας αφήνει

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Παζάρι

πολυεθνικών

συμφερόντων

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κύριος στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Παλεύουμε

καθημερινά και

αισιοδοξούμε

Ο Σπ. Χαλβατζής μιλά για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στο κτίριο της ΚΕ του ΚΚΕ




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ