Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7606

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ
Επέλαση των πολυεθνικών με «κοινωνικό Μάαστριχτ»

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιβολή ελαστικής απασχόλησης, αύξηση των ορίων στις απολύσεις, «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, «τριζωνικό» σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, περιλαμβάνονται στις προτάσεις της πορτογαλικής προεδρίας και στην Εκθεση της Κομισιόν. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δηλώνει την υποστήριξή του. Η κοινοτική επίτροπος Α. Διαμαντοπούλου αποκαλύπτει τα μέτρα που σχεδιάζονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση


ΣΕΛ.  10   -   11

Τεράστιες ευθύνες και ενεργός συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης
ΦΩΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ξαναφουντώνει στα Βαλκάνια

Στο διάστημα από 17 του Μάρτη έως 10 του Απρίλη 2000 ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μισθοφόροι κατακτητές θα πατήσουν τα χώματα της ελληνικής γης για να προωθηθούν στο Κοσσυφοπέδιο, όπου θα πάρουν μέρος στη δήθεν άσκηση με τη ...συμβολική ονομασία «Δυναμική απάντηση 2000»!

Ολα δείχνουν πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με τη συνενοχή και την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι έτοιμες να ξαναφουντώσουν τη φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια. Μετά τις ολοφάνερα στημένες προκλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Νότιας Σερβίας, κινούνται πλέον ανοιχτά για την επόμενη προβοκάτσια.

Με τον πιο κυνικό τρόπο η «Ουάσιγκτον Ποστ», σε χτεσινό της ρεπορτάζ, επικαλούμενη ΝΑΤΟικούς κύκλους, επισημαίνει πως «Κοσσοβάροι Αλβανοί αυτονομιστές επιχειρούν την ενορχήστρωση της βίας, με στόχο την ανεξαρτησία νότιων σερβικών περιοχών με σημαντικό αλβανικό πληθυσμό και τελικό σκοπό την προσάρτησή τους σε ένα - μελλοντικό - ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο».

Ταυτόχρονα, περίπου άλλες δύο χιλιάδες ΝΑΤΟικοί θα περάσουν από τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν σε στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Δυναμική απάντηση 2000», στην περίοδο από 17 του Μάρτη έως 10 του Απρίλη. Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση, στο όνομα του «Προγράμματος Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων», ουσιαστικά χρηματοδοτεί τις συνωμοσίες των ιμπεριαλιστών ενάντια στην κυβέρνηση Μιλόσεβιτς. Το γεγονός επιβεβαίωσε ουσιαστικά, χτες, ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μήνυμα χειραφέτησης να στείλουν οι αγρότες

«Τα μέτρα που ανακοινώνουν ο Κ. Σημίτης και η ΝΔ για τους αγρότες είναι μέτρα - ασπιρίνες, με προηγούμενη λήξη. Και αν παλιότερα μπορούσαν κάπως να ανακουφίσουν τους αγρότες, τώρα είναι εντελώς ανεπαρκή να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που βιώνει η αγροτιά», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, περιοδεύοντας στη Μεσσηνία και καλώντας τους αγρότες να στείλουν «μήνυμα χειραφέτησης» στις εκλογές της 9ης του Απρίλη, απεγκλωβισμού από τα κόμματα του δικομματισμού - το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία - ψηφίζοντας μαζικά το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Διαδηλώνουν αύριο οι πορτοκαλοπαραγωγοί

Την πικρή γεύση της κυβερνητικής πολιτικής, της ΓΚΑΤΤ και της «Ατζέντας 2000» γεύονται και φέτος οι αγρότες της Αρτας και αύριο διαδηλώνουν, διεκδικώντας το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια


ΣΕΛ.  20   -   21
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «ΜΠΛΟΚΑ»
Επικίνδυνη καθημερινότητα

Επικίνδυνα πληθαίνουν - ακόμη και για τις συνταγματικά διατυπωμένες ελευθερίες - τα φαινόμενα άσκησης της κρατικής βίας, καθώς τα αστυνομικά μπλόκα κατοχυρώνονται ως καθημερινή πρακτική


ΣΕΛ.  31
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» χρήση

Ο «Ρ» συνεχίζει και σήμερα το φάκελο ναρκωτικά με μια ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συζήτηση με τον Ηλία Μιχαλαρέα, ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή.


ΣΕΛ.  28   -   29
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Διαδήλωση σήμερα ενάντια στις διώξεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα στις 7μμ μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ενάντια στη δικαστική δίωξη ειρηνιστών και κομμουνιστών.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ