Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9518

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ
Στάχτη στα μάτια η αντιπαράθεση για το βαθμό εισαγωγής

Eurokinissi

Στάχτη στα μάτια ρίχνει η κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα του βαθμού εισαγωγής στα ΑΕΙ. Ρίχνει την ευθύνη στους μαθητές για τις χαμηλές επιδόσεις τους και τους πετάει εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, ωθώντας τους να γίνουν πελατεία σε διάφορα κέντρα κατάρτισης. Δε λέει λέξη για την παντελή έλλειψη δημόσιων και δωρεάν μεταλυκειακών επαγγελματικών σχολών, ούτε, βέβαια, για το γεγονός ότι το σημερινό σχολείο δεν παρέχει γενική μόρφωση για όλους.


ΣΕΛ.  3

ΝΕΟ ΦΟΝΙΚΟ σε εργοστάσιο - κρεματόριο

Η εργοδοτική ασυδοσία ενισχύεται από την απλόχερη στήριξη που προσφέρουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τους. Καταγγέλλει το νέο φονικό το ΠΑΜΕ

«Εσβησε» χτες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν η 48χρονη καπνεργάτρια, που την περασμένη Τετάρτη, δουλεύοντας μέσα σε αποπνικτικές συνθήκες καύσωνα και υγρασίας, υπέστη καρδιακή ανακοπή στο εργοστάσιο της ΣΟΚΟΤΑΜΠ στο Κιλκίς. Ο θάνατός της έφερε στην επιφάνεια τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στο καπνεργοστάσιο, αλλά και την απλόχερη στήριξη που προσφέρουν στην εργοδοτική ασυδοσία οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τους. Συνθήκες που χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των καπνεργοστασίων που έχουν απομείνει και αντανακλούν τις συνέπειες από την αντιαγροτική αντεργατική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.

Με ανακοινώσεις τους, η Εκτελεστική Γραμματεία και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν το νέο φονικό στους τόπους δουλιάς και καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν με τις ταξικές δυνάμεις τη μάχη για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για την ανατροπή της ταξικής πολιτικής, που δε διστάζει να θυσιάσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.


ΣΕΛ.  14   -   15

Associated Press

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Να καταδικαστεί η ισραηλινή βία

Εντολή σταδιακής κλιμάκωσης των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε η ισραηλινή ηγεσία. Χτες βομβαρδίστηκε το πανεπιστήμιο (φωτ.). Οι οργανώσεις που κρατούν όμηρο τον Ισραηλινό στρατιώτη ανακοίνωσαν ότι δε σκοπεύουν να τον εκτελέσουν, ενώ ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ δήλωνε ότι «η Λωρίδα της Γάζας δεν απέχει πολύ από το να γίνει Νταρφούρ». Σε μαζική πικετοφορία διαμαρτυρίας στην αμερικανική και ισραηλινή πρεσβεία, καλούν η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η ΚΝΕ, για αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., με προσυγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο. Επίσης σε διαμαρτυρία καλεί το ΠΑΜΕ για τις 11 Ιούλη.


ΣΕΛ.  9


ΚΚΕ
ΣΤΟΠ στην εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου

Πόλεμο συμφερόντων ανάμεσα σε ΕΠΟ-ΦΙΦΑ και κυβέρνηση, καταγγέλλει το ΚΚΕ, καλώντας φιλάθλους, ποδοσφαιριστές και εργαζομένους να απαιτήσουν την εκδίωξη των εκμεταλλευτών του λαοφιλέστερου αθλήματος.


ΣΕΛ.  29
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρησε τάγμα για το Κόσσοβο

Εξω από το στρατόπεδο, όπου γινόταν τελετή αναχώρησης ενός μηχανοκίνητου τάγματος για το Κόσσοβο, διαδήλωσε ο λαός του Εβρου.


ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ
Συμφωνούν με Γκαργκάνα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Τα μέτρα που προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, ήδη, εφαρμόζονται και η επιτάχυνσή τους είναι προαποφασισμένη. Το λόγο έχουν οι εργαζόμενοι, τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ