Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7601

Καθ' έξιν υβριστής ο υπουργός Δικαιοσύνης!

Ο «καθ' έξιν» υβριστής του δημόσιου βίου Ε. Γιαννόπουλος - τον οποίο αργότερα ο Δ. Ρέππας φρόντισε να καλύψει, παρά τις επιδερμικές αποστάσεις που προσποιήθηκε ότι τηρεί - βρισκόμενος εν εξάλλω καταστάσει και ωρυόμενος, εμφανίστηκε χτες στις τηλεοπτικές συχνότητες του MEGA για να απειλήσει την Αλέκα Παπαρήγα ότι θα την «καθίσει στο σκαμνί», για να επιτεθεί κατά στελεχών του ΚΚΕ και των «αγυρτών» του «Ριζοσπάστη» και να εκτοξεύσει χαρακτηρισμούς κατά της Λιάνας Κανέλλη.


ΣΕΛ.  10

Πλατιά συσπείρωση γύρω από την πολιτική του Κόμματος
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ φτάνει σε κάθε γωνιά της χώρας

Θα πέσει στο κενό η νέα αντικομμουνιστική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα προπαγανδιστικά επιτελεία του κυβερνώντος κόμματος μέσω ορισμένων Μέσων Μαζικής «Ενημέρωσης» 

Η Ελλάδα του μόχθου, των αγώνων βρίσκεται στο πλάι του ΚΚΕ, ενισχύει τις προσπάθειες για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος στην ελληνική κοινωνία, να ανοίξει ο δρόμος του Λαϊκού Μετώπου, μιας άλλης λαϊκής διακυβέρνησης στη χώρα μας, είναι το μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακάθεκτη το αντιλαϊκό της έργο, εξυφαίνοντας νέα δεσμά για το λαό.

Την ίδια στιγμή διάφορα Μέσα «Ενημέρωσης» - έντυπα και ηλεκτρονικά - θυμούνται το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές μόνο και μόνο για να δείξουν την αντικομμουνιστική τους εμπάθεια και το βαθύ τους μίσος ενάντια σε ανθρώπους που θαρραλέα αντιστέκονται.

Μόνιμο μέλημα των επιτελείων της άρχουσας τάξης είναι το πώς θα πλήξουν την ανερχόμενη πολιτική δυναμική του ΚΚΕ μέσα στα λαϊκά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου. Ολες οι επιθέσεις όμως θα πέσουν στο κενό!

Οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα εντείνουν την εκλογική τους προετοιμασία, πληθαίνουν τις περιοδείες και συγκεντρώσεις, στέλνουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης το ενωτικό μήνυμα αντίστασης και πάλης του ΚΚΕ.

ΣΕΛΙΔΕΣ 5 - 9

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
«Με τη χρυσή της νιότης πανοπλία... »

Σήμερα είναι η επέτειος της ίδρυσης της θρυλικής ΕΠΟΝ, της νεολαιίστικης οργάνωσης που πάλεψε πρωτοπόρα στο πλευρό του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο. Τα νιάτα εκείνα της δεκαετίας του '40 σήμερα βρίσκονται δίπλα μας, με τα άσπρα τους μαλλιά, πατεράδες και παππούδες μας, μανάδες και γιαγιάδες, που συνεχίζουν να αγωνίζονται ακούραστα παρά τα βάσανα και τις κακουχίες τόσων δεκαετιών, αφού η μπότα της «νέας τάξης» πατά πάνω στη ράχη της Ελλάδας, στο πονεμένο κορμί των λαών των Βαλκανίων.

ΣΕΛΙΔΕΣ


ΣΕΛ.  12   -   13

Παρέλαση αντικομμουνιστών

Με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου, με την οποία αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ξανά στις ερχόμενες εκλογές, παρήλασε από τα κανάλια χτες βράδυ ένας εσμός γνωστών και μη εξαιρετέων με δηλώσεις τους και ποικίλες τοποθετήσεις.

Από τον Γρηγόρη Φαράκο και τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, μέχρι τον Πέτρο Κουναλάκη και τον Στέφανο Μάνο, του οποίου το κόμμα έβγαλε και ανακοίνωση, αλλά και άλλους αστέρες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ κυρίως, που νόμισαν πως «έβγαλαν λαβράκι» βρίσκοντας ευκαιρία να στρέψουν τα πυρά τους για μια ακόμη φορά ενάντια στο ΚΚΕ.

Τόσο πολύ τρόμο φαίνεται τους προκαλεί η διαρκώς αυξανόμενη απήχηση της αποφασιστικής και αταλάντευτης στάσης του ΚΚΕ, η άνοδος της πολιτικής του επιρροής μέσα στο λαό...



ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
Κλείνουν σήμερα την Εθνική

Συμβολική κατάληψη της Εθνικής οδού, στο ύψος της «Ρενό», κάνουν σήμερα στις 4 μ.μ. οι σεισμοπαθείς, με απόφαση των συλλόγων που έχουν συστήσει. Πρόκειται για το πρώτο συντονισμένο βήμα αγωνιστικής διεκδίκησης ουσιαστικών λύσεων

ΣΕΛΙΔΕΣ


ΣΕΛ.  18   -   19
ΛΑΡΙΣΑ
Μεθαύριο το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των αγροτών, με στόχο την επιτυχία του πανθεσσαλικού - παναγροτικού συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Χτες βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους οι πορτοκαλοπαραγωγοί από τα χωριά Ταναρίτι και Αργολικό της Αργολίδας


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ