Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7582

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απελπιστική η κατάσταση των σεισμοπαθών

Οι κυβερνητικές φιέστες δεν μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ δεν έχουν παρθεί μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι το κράτος της ΟΝΕ, της περικοπής των κοινωνικών δαπανών και των ιδιωτικοποιήσεων δεν μπορεί ούτε τα στοιχειώδη να εξασφαλίσει στους πολίτες του. Αποτέλεσμα ο εμπαιγμός και η αδιαφορία αφού το ουσιαστικό κόστος της αποκατάστασης θα το σηκώσουν οι ίδιοι οι σεισμοπαθείς


ΣΕΛ.  11

Αγωνιστικό κάλεσμα των ΚΟ Αθήνας - Πειραιά - Αττικής του ΚΚΕ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην επιχείρηση φίμωσης του «Ριζοσπάστη»

Λαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 10 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως

  • Συλλαλητήριο καταδίκης της κυβερνητικής επίθεσης στο «Ριζοσπάστη» διοργανώνουν την Πέμπτη, 10/2, στις 7 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις ΚΟ του ΚΚΕ καταγγέλλουν «τη συνεχιζόμενη κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του "Ριζοσπάστη", που εκδηλώθηκε με τη δεύτερη κατά σειρά κατάθεση μήνυσης εναντίον της εφημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ, από τον εντεταλμένο της κυβέρνησης, υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο, φτάνοντας έτσι τον αριθμό δύο μηνύσεων του ποινικού δικαίου και της μιας αστικής αγωγής, με την οποία ζητά χρηματική αποζημίωση 500 εκατομμυρίων δραχμών».
  • Η πολιτική δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη» αποτελεί όχι μόνο ευθεία βολή κατά του ΚΚΕ, αλλά και κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Συνιστά συνέχεια των σχεδίων κυβέρνησης, ολιγαρχίας και των μηχανισμών τους για την τρομοκράτηση και συκοφάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την καταστολή της πρωτοπόρας πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και κάθε φωνής, που αντιστέκεται και αγωνίζεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης πραγμάτων».

ΣΕΛ.  5   -   7

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΘΑΜΑ» ...ΚΛΑΜΑ!
Οι εργαζόμενοι απαιτούν φτηνές συγκοινωνίες

Δεν ήταν μόνο η απουσία χώρων στάθμευσης και μετεπιβίβασης στους σταθμούς, ο εντελώς ανεπαρκής συντονισμός με τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και μια σειρά από άλλες επιμέρους ελλείψεις, αλλά και το τσουχτερό εισιτήριο των 250 δραχμών και η ταυτόχρονη αύξηση των εισιτηρίων και στον «ηλεκτρικό», που χαρακτήρισαν τη χτεσινή, πρώτη μέρα επίσημης λειτουργίας του μετρό (Στη φωτό μια από τις πολλές «ουρές» στα εκδοτήρια).

Για την αύξηση των εισιτηρίων κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, επισημαίνοντας ότι περιορίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας των δημόσιων συγκοινωνιών


ΣΕΛ.  17


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ»
Τα δυσκολότερα, μετά την ένταξη στην ΟΝΕ

Ενέκρινε χτες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας (ΕΚΟΦΙΝ) το πέμπτο «επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σύγκλισης», που πρότεινε η κυβέρνηση Σημίτη, «συνιστώντας» τη διατήρηση και ενίσχυση της μονόπλευρης λιτότητας.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ