Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Ιούνη 2005 - αριθ. φύλλου: 9206

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
Στα γρανάζια του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας

Η διάδοση της ιδέας και έμπρακτης αποδοχής από τον κόσμο, της δωρεάς οργάνων σώματος και ιστών δεν αναπτύσσεται, λόγω αδιαφορίας του κράτους, που έχει, κυριολεκτικά, εγκαταλείψει τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, αφήνοντας ανοιχτό το έδαφος στην κερδοσκοπία του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας


ΣΕΛ.  20   -   21

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου

Με το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην πανελλαδική απεργία της 24ης του Ιούνη

Συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση την επίθεσή της στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, εντείνεται η υποκριτική αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση») επιχειρεί να «στριμώξει» τη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των εργαζομένων στα όρια της υπεράσπισης των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ο ενιαίος αγώνας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, απεγκλωβισμός από τη μέγκενη της πολιτικής τους, συσπείρωση και κοινωνικοπολιτική πάλη με το ΚΚΕ για τη δική τους λαϊκή συμμαχία, για τη δική τους αντεπίθεση στην επίθεση του κεφαλαίου, έως την ανατροπή της εξουσίας του.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΥΔΟΤΟΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Μετασκευάζουν τα στεγανά σε καμπίνες επιβατών

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» και τον άδικο χαμό 81 ανθρώπων, άλλο ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό, το «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» (φωτό), πλέει καθημερινά μεταφέροντας επιβάτες και αυτοκίνητα ενώ έχει υποστεί τις ίδιες ακριβώς παράνομες και επικίνδυνες μετασκευές με αυτές του «ΣΑΜΙΝΑ». Οι χώροι, κάτω από το γκαράζ, που προορίζονται για στεγανά κι έχουν άμεση σχέση με την αξιοπλοΐα του πλοίου έχουν μετασκευαστεί και μετατραπεί σε καμπίνες επιβατών


ΣΕΛ.  5

Προσφορά

Η συντρόφισσα Κ.Σ., μέλος του ΚΚΕ, προσφέρει στην Κεντρική Επιτροπή 11.000 ευρώ, στη μνήμη όλων των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για να 'ρθουν καλύτερες μέρες.



ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Τρίζει το «ευρω-οικοδόμημα»

Η έντονη λαϊκή αντίδραση στη λογική του «ευρωμονόδρομου» και οι εντεινόμενες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις προκαλούν τριγμούς στο «ευρω-οικοδόμημα»


ΣΕΛ.  3,    5

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ