Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8756

ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Ολυμπιάδας Ειρήνης

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες συνδικάτα, μαζικούς φορείς και κινήματα πραγματοποιήθηκε χτες πλατιά σύσκεψη για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας Ειρήνης, από το Γενάρη έως το Μάρτη και διακηρύχτηκε η θέληση όλων να αποτελέσει διεθνές σημείο αναφοράς, για τα κινήματα αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμούς του


ΣΕΛ.  9

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ «ΟΜΟΛΟΓΙΑ» ΤΗΣ ΕΡΤ
Προεκλογικό ΟΧΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ της κυβέρνησης

Με βάση στοιχεία που έδωσε χτες στο ΕΣΡ η κρατική τηλεόραση διαθέτει το 70,2% του χρόνου των ειδήσεων στην κυβέρνηση και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 2,2% στο ΚΚΕ!

Με τον πιο επίσημο τρόπο και με ομολογία της ίδιας της διεύθυνσης της ΕΡΤ αποδείχνεται ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση είναι φορέας της κυβερνητικής προπαγάνδας. Οπως προκύπτει και από τα ίδια τα στοιχεία που απέστειλε χτες η ΕΡΤ στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για το μήνα Νοέμβρη, η κρατική τηλεόραση που όλοι οι Ελληνες πολίτες την πληρώνουν, γίνεται προκλητικό όχημα της κυβερνητικής προεκλογικής προπαγάνδας στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές.

Το μήνα Νοέμβρη, η ΝΕΤ και η ΕΤ-1 διέθεσαν στα δελτία ειδήσεων το 70,2% του τηλεοπτικού χρόνου τους στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ. Την ίδια περίοδο «έλαβαν» από την ΕΡΤ η ΝΔ 24,7% και το ΚΚΕ μόλις 2,2%... Οσον αφορά την προβολή των πολιτικών κομμάτων από τις ενημερωτικές εκπομπές και εδώ το προβάδισμα έχει το ΠΑΣΟΚ με 49% και ακολουθεί η ΝΔ με 36,5%, έτσι ώστε να... παίζεται και το δικομματικό παιγνίδι!


ΣΕΛ.  3

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να πιάσει τόπο η ψήφος τούτη τη φορά

Κάλεσμα προς τους κομμουνιστές, σε κάθε φίλο και οπαδό του Κόμματος, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να «πιάσει τόπο η ψήφος του λαού στις επερχόμενες εκλογές, να μειωθεί δραστικά η δύναμη των κομμάτων του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ», απηύθυνε χτες το βράδυ από το Ρέντη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Προηγούμενα, είχε επισκεφθεί το 5ο ΤΕΕ Πειραιά (φωτό), όπου έγινε δέκτης της αγωνίας των μαθητών για το μέλλον τους, καθώς η ανεργία τσακίζει κόκαλα και το πτυχίο των ΤΕΕ δεν έχει ουσιαστικά καμιά αξία στην αγορά εργασίας.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Με νεκρούς «στοιχειώνουν» τα έργα

Δώδεκα ολόκληρες ώρες ήταν πεταμένο σαν τσουβάλι το νεκρό κορμί ενός Αλβανού οικοδόμου στο υπόγειο του Εμπορικού Κέντρου, στο Ολυμπιακό Χωριό Τύπου, στο Μαρούσι. Κάθε δεύτερη μέρα, πλέον, και μια κηδεία!


ΣΕΛ.  4,    14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου

Στο 76,71% είχε καλυφτεί μέχρι προχτές το πανελλαδικό πλάνο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ και οι κομμουνιστές εντείνουν τις προσπάθειές τους για την υπερκάλυψή του


ΣΕΛ.  6
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ»
Παραδίνονται στα ιδιωτικά συμφέροντα

Τα λαϊκά στρώματα τα πλήρωσαν, οι εκπρόσωποι της «Κόκα - Κόλα» θα κάνουν τις παράτες του επόμενου καλοκαιριού και μετά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τα έργα θα παραδοθούν στο κεφάλαιο...


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ