Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Γενάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8469

ΠΑΜΕ - ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003
Στις 23 Γενάρη η «αντισύνοδος» στις 24 η διαδήλωση στο Ναύπλιο

Μια λαϊκή - εργατική «αντισύνοδο» στην Αθήνα με σημαντική διεθνή συμμετοχή, διοργανώνει στις 23 Γενάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (παραμονή της Συνόδου των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στο Ναύπλιο), ενώ η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» συνεχίζει και εντείνει καθημερινά την προετοιμασία της πρώτης μαζικής αγωνιστικής απάντησης, με τη διαδήλωση στο Ναύπλιο, στις 24 Γενάρη.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 15 Φλεβάρη

Για την καλύτερη διοργάνωση του συλλαλητηρίου γίνεται πλατιά σύσκεψη φορέων και κινημάτων στις 27 Γενάρη

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον προαποφασισμένο πόλεμο από τις ΗΠΑ κατά του Ιράκ για το Σάββατο 15 του Φλεβάρη, ώρα 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, η ΕΕΔΥΕ καλεί τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα σε σύσκεψη στις 27 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας. Ολα συγκλίνουν στο ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στην πολεμική σύρραξη, παρόλο που κανένα από τα άλλοθί τους με τους επιθεωρητές και τα όπλα δεν τους βγαίνει. Και χτες συνέχισαν να μεταφέρουν καινούρια βομβαρδιστικά αεροπλάνα στην περιοχή του Κόλπου και, επίσης, άρχισε η μετάβαση των χιλίων αξιωματικών που θα πλαισιώσουν το στρατηγείο της επίθεσης στο Κατάρ. Στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ τονίζεται: «Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι είναι αντίθετοι με το νέο πόλεμο και τους καλούμε σε ένα μεγάλο αντιπολεμικό μέτωπο, σε καθημερινές κινητοποιήσεις, με κορύφωση το αντιπολεμικό συλλαλητήριο».


ΣΕΛ.  16   -  17

ΚΚΕ
Να κλείσει η χωματερή - βόμβα στα Ανω Λιόσια!

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η χωματερή των Ανω Λιοσίων και να υλοποιηθεί ο επιστημονικά τεκμηριωμένος σχεδιασμός του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής για την κατασκευή νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, τόνισε κλιμάκιο του ΚΚΕ, που επισκέφτηκε χτες την περιοχή. Σήμερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ, τη Δευτέρα, προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας και αποκλεισμό της λεωφόρου Ασπροπύργου.


ΣΕΛ.  19


ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Εμφανίζουν τη μείωση σαν αύξηση!

Η κυβερνητική προπαγάνδα κάνει το «μαύρο άσπρο», κάνοντας λόγο για αύξηση του εφάπαξ, το οποίο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κυβερνητική πολιτική, μαζί με τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας


ΣΕΛ.  21
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Με όπλο τη διεθνιστική αλληλεγγύη

Ενα ενιαίο κίνημα αλληλεγγύης προς τη Βενεζουέλα, αλλά και ενάντια σε όλες τις προσπάθειες ανατροπής και επέμβασης, που εκδηλώνονται στην υποήπειρο, προτείνει ο Εβο Μοράλες, ηγέτης του βολιβιανού MAS


ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ