Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8386

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Αύριο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Αύριο, στις 8 το βράδυ, στα Προπύλαια, πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) στην Αθήνα, με ομιλητές τον Θ. Παφίλη, υποψήφιο υπερνομάρχη και τον Ηλ. Νικολόπουλο, υποψήφιο νομάρχη Αθήνας.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί κεντρική συγκέντρωση, με ομιλητές την Ελπ. Παντελάκη, υποψήφια νομάρχη Πειραιά και τον Κ. Τζατζάνη, υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά.


ΣΕΛ.  3

Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΪΚΟ ενάντια στο δικομματισμό

Στις 13 του Οκτώβρη ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να ρίξει ψήφο που θα πιάσει τόπο, γυρνώντας την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και σε όσους στηρίζουν την πολιτική τους

Εντεκα μέρες ακριβώς πριν από τις εκλογές της 13ης Οκτώβρη και ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει. Τα συνθήματα, που έχουν επεξεργαστεί τα διάφορα κομματικά επιτελεία της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς, έχουν στόχο, για μια ακόμα φορά, τον εγκλωβισμό του δυσαρεστημένου από τις πολιτικές τους λαού. Η ΝΔ ρίχνει το σύνθημα να «σταλεί μήνυμα», έτσι ώστε να οικειοποιηθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια προς όφελος της πολιτικής της. Από τη μεριά του, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Ο ΣΥΝ, επίσης, σιγοντάρει το δικομματισμό, ενισχύοντας το ΠΑΣΟΚ σε πολλούς δήμους και νομαρχίες της χώρας.

Το πραγματικό λαϊκό μήνυμα είναι η ψήφος στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, σε αρκετές περιπτώσεις σε συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη Δημ. Περιφερειακή Ενωση και άλλες λαϊκές δυνάμεις. Η μάχη των τοπικών εκλογών μπορεί και πρέπει να φέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στην κυρίαρχη πολιτική, στους βασικούς φορείς της - το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - και σε εκείνους που ανέχτηκαν και στήριξαν αυτήν την πολιτική στην προηγούμενη θητεία τους.


ΣΕΛ.  4   -   7

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Δώστε ψήφο καταδίκης των «ανθυγιεινών» πολιτικών

«Στις 13 Οκτώβρη ο λαός πρέπει να ενισχύσει τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» που αγωνίζεται για δημόσιο, δωρεάν και αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας και να καταδικάσει συγχρόνως εκείνες τις πολιτικές που ροκανίζουν σήμερα το δημόσιο χαρακτήρα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας και οδηγούν συνολικά στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας». Αυτά δήλωσε χτες ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης, περιοδεύοντας στον «Ευαγγελισμό», όπου η άσχημη μισθολογική κατάσταση των εργαζομένων συναγωνίζεται τις μεγάλες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται στις 1.000!


ΣΕΛ.  3

ΜΑΤΙ
Συνταγή ΠΑΣΟΚ...

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι στο β` γύρο δε θα στηρίξει ούτε τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ, σε όποιους δήμους ή νομαρχίες μείνουν έξω από τη β` Κυριακή τα ψηφοδέλτια που στηρίζει. Υπογείως όμως, θα κάνει αλισβερίσι με τη ΝΔ, για να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ!

Αυτά, μεταξύ άλλων, διαδίδουν οι ΠΑΣΟΚικοί εγκέφαλοι, υπογείως! Πού είσαι Γκαίμπελς...

Περιττό, βεβαίως, να τους πούμε ότι αν το ΚΚΕ ήθελε να κάνει συνεργασία για τη συνεργασία, με στόχο να εκλέξει πολλούς δημάρχους και νομάρχες, θα την έκανε, είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε με τη ΝΔ, είτε και με τους δυο, αφού και οι δύο την επιζητούσαν! Αλλά τέτοιους δημάρχους και νομάρχες δεν τους χρειαζόμαστε!

Περιττό, επίσης, να τους πούμε ότι δεν ακολουθούμε τις συνταγές τους, δηλαδή την υπόγεια συνεννόηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να μην εκλεγούν αγωνιστές σε δήμους και νομαρχίες!

Ολα περιττά, όταν απευθύνεται κανείς στην ηγεσία ενός κόμματος της πλουτοκρατίας, όπως το ΠΑΣΟΚ!

Ενα είναι το αναγκαίο: Καταδίκη της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς και στους δύο γύρους! Για να φοβηθούν το λαό!



ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εικόνα υποβάθμισης από την αρχή

Σε διπλοβάρδιες είναι το ένα τρίτο των σχολείων, υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και τα ολοήμερα «παιδοφυλακτήρια» λειτουργούν χωρίς στοιχειώδη υποδομή, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ