Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Ιούλη 2002 - αριθ. φύλλου: 8312

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Η ασφάλεια των πολιτών απαιτεί την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους

Η κοινωνική ασφάλεια του πολίτη συνδέεται με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του. Οταν δεν έχει δικαιώματα, δεν έχει και ασφάλεια. Αυτά τόνισε χτες η Αλέκα Παπαρήγα και, επαναλαμβάνοντας τις επιφυλάξεις του ΚΚΕ σχετικά με την εξελισσόμενη υπόθεση «17Ν», σημείωσε: Δεν τρέφουμε ελπίδες ότι μπορεί το νυστέρι να πάει βαθιά, με τη συνεργασία και την καθοδήγηση της ΣΙΑ και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και με την ηγεμονία του Αμερικανού πρεσβευτή


ΣΕΛ.  10   -   11

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΙ ΑΛΛΟΣ «ΚΟΣΣΟΒΑΡΟΣ» ΙΤΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Και πάλι ο «ΟΥΡΑΝΙΟΣ» ΟΛΕΘΡΟΣ Στο προσκήνιο

Ο θάνατος από καλπάζουσας μορφής καρκίνο ενός ακόμη 23χρονου Ιταλού, τέσσερις μόλις μήνες μετά την επιστροφή του από το Κοσσυφοπέδιο, όπου υπηρετούσε ως στρατιώτης, ξαναφέρνει με ένταση στο προσκήνιο όλα όσα συνθέτουν, τόσο το γενικό θέμα της χρήσης όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου, όσο και το ειδικό της αδιαμφισβήτητης μόλυνσης των περιοχών της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου και των πολύμορφων συνεπειών της σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται σ' αυτές. Πολύ περισσότερο, καθώς η Ιταλία μετρά 17 «ύποπτους θανάτους» στρατιωτών, που υπηρέτησαν σε ΝΑΤΟικές αποστολές στα Βαλκάνια, ενώ ακόμη εφτά μωρά, παιδιά Ιταλών στρατιωτών, γεννήθηκαν με σοβαρές κινητικές, εγκεφαλικές και σκελετικές ανωμαλίες.

Κι ενώ, όπως έχουν αποκαλύψει ιταλικά ΜΜΕ, έρευνα επιτροπής στρατιωτικών γιατρών αναγνώριζε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ακτινοβολίας του απεμπλουτισμένου ουρανίου και της ασθένειας από την οποία έπασχε στρατιωτικός που υπηρετούσε στα Βαλκάνια, οι αρχές της γειτονικής χώρας αρνούνται τη λήψη των αναγκαίων και αποτελεσματικών μέτρων. Την ίδια τακτική τηρεί και η ελληνική κυβέρνηση, αρνούμενη - μεταξύ άλλων - την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν υπηρετήσει στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου γύρω στους 20.000 άνδρες και μερικές γυναίκες.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΣΤΟΜΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στήθηκε το «στρατηγείο» της ειρήνης

Πλημμύρισε νιάτα η παραλία του Στόμιου, καθώς έφτασαν εκεί τα ξημερώματα, απ' όλες τις μεριές της χώρας, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και έστησαν το δικό τους «στρατηγείο» της ειρήνης και της φιλίας των λαών. Το 11ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα κορυφωθεί με μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου, αύριο, ενώ, συμπεριλαμβάνονται σ' αυτό πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.


ΣΕΛ.  3


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛ.ΠΕ.
Απάντηση με 4ήμερη απεργία

Με την προκήρυξη νέας 4ήμερης απεργίας απάντησαν οι εργαζόμενοι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, ενάντια στο ξεπούλημα των Ελληνικών Πετρελαίων


ΣΕΛ.  13
ΣΟΥΔΑ
«Κατέπλευσε» η διεθνής τρομοκρατία

Μαχητική αντιαμερικανική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε χτες στα Χανιά, με αφορμή τον προχτεσινό κατάπλου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Ουάσιγκτον»


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ