Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάρτη 2001 - αριθ. φύλλου: 7921

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αύριο στις 6μμ στο Πεδίον του Αρεως, σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα και αύριο οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι και νέοι σε 41 πόλεις της χώρας μας, θα βρεθούν στους δρόμους διαδηλώνοντας στο πλάι των Επιτροπών Αγώνα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα αντιδραστικά μέτρα που μαγειρεύει η κυβέρνηση με συνταγές βρετανικών μονοπωλιακών οίκων και ευρωενωσιακών συμφερόντων, με στόχο την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια.


ΣΕΛ.  14   -   16

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
Νέο «ΤΡΟΜΟ»- ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ νομοσχέδιο

ΚΚΕ: Να δυναμώσει η λαϊκή συσπείρωση και πάλη

Το νομοσχέδιο για τον «τρομονόμο» που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, επιβεβαιώνει τις μεγάλες ανησυχίες και δικαιώνει τις αντιδράσεις που υπήρξαν από πολλούς φορείς, πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα της δημόσιας ζωής του τόπου.

Ο νέος «τρομονόμος» καθιερώνει επίσημα την παρακολούθηση των τηλεφώνων και την παρακολούθηση με τη χρήση εικόνας και ήχου. Επεκτείνει τη δημιουργία νέων δικτύων χαφιέδων. Δημιουργεί νέες αυξημένες δυνατότητες φακελώματος και καθιερώνει τον υποχρεωτικό έλεγχο του ανθρώπινου DNA. Δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάζονται κατηγορίες από «μάρτυρες», με χρήση ψεύτικων στοιχείων. Και όλα αυτά είναι μόνο μερικά από όσα αποκαλυπτικά απαράδεκτα προβλέπει ο νέος «τρομονόμος».

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, καλεί τις λαϊκές δυνάμεις να βάλουν φρένο με την παλλαϊκή συσπείρωση και πάλη τους, ώστε να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο και να μη νομιμοποιηθεί στις λαϊκές συνειδήσεις! Αντιδράσεις καταδίκης από κόμματα, μαζικούς φορείς και κινήσεις.


ΣΕΛ.  6   -   9

Associated Press

ΠΓΔΜ - Ν. ΣΕΡΒΙΑ
Επικίνδυνη η κατάσταση στη Βαλκανική

Επικίνδυνα ασταθής παραμένει η κατάσταση σε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και Νότια Σερβία, παρά τις δύο «συμφωνίες» που ισχυρίζεται πως πέτυχε χτες το ΝΑΤΟ, οι οποίες μάλλον θα χρησιμέψουν περισσότερο για να κλιμακωθεί η ένταση, αφού κατά την... προσφιλή μέθοδο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατοχής, λειτουργεί η αρχή του «διαίρει και βασίλευε...».

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο Ελληνας ΥΠΕΞ, διατύπωνε την άποψη της «βελούδινης» - «ειρηνικής» αλλαγής των συνόρων, προφανώς όχι από αφέλεια ή ιστορική άγνοια...

Ενδιαφέρουσες συναντήσεις με πολιτικά κόμματα της ΠΓΔΜ είχε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που επισκέφτηκε χτες τη χώρα.


ΣΕΛ.  20   -   21 ,    5


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
Διαμαρτυρία μεταναστών

Σήμερα στα Προπύλαια στις 6.30 μ.μ. συναντιούνται οι μετανάστες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μεταναστευτικών Κοινοτήτων. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τους μετανάστες, που τους μετατρέπει σε σύγχρονους σκλάβους


ΣΕΛ.  27
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
«Παράγωγα» της εγκατάλειψης

«Λουκέτο» μπαίνει στο μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο Παραγώγων Πλάσματος από αίμα, ως συνέπεια της πολιτικής του υπουργείου Υγείας, το οποίο τα πέντε τελευταία χρόνια «έκλεισε στην κυριολεξία τα αυτιά του στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των υπευθύνων του Κέντρου.


ΣΕΛ.  18   -   19
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εισαγγελέας... εκτός ορίων

Με αντικομμουνισμό και κομματική - πολιτική τοποθέτηση, προσπάθησε ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου να... πείσει το Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη να δικάσει αγρότες, ανθρώπους του μόχθου, γιατί διεκδίκησαν αυτά που δικαιούνται. Μεμονωμένο φαινόμενο η... εκτός ορίων στάση του;


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ