Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7863

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
Μέτωπο ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ με λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, ευημερία

Ολόκληρη η Απόφαση του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για το Μέτωπο στο σημερινό «Ριζοσπάστη»

Αφήνουμε πλέον πίσω μας τον 20ό αιώνα. Απόψε θα ξημερώσει η Πρωτοχρονιά του 2001. Απόψε τα μεσάνυχτα θα προϋπαντήσουμε την πρώτη μέρα της βδομάδας και, ταυτόχρονα, την πρώτη του μήνα, του χρόνου, του αιώνα και της χιλιετίας.

Στο κατώφλι του 21ου αιώνα οι εξελίξεις σημαδεύονται από την απάνθρωπη επιχείρηση του ιμπεριαλισμού να επιβάλει τη «νέα τάξη πραγμάτων» σε όλο τον κόσμο. Η ανθρωπότητα ζει ζοφερές στιγμές, εξαιτίας αυτής της επιθετικότητας, που εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς: Στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνική πολιτική, στο πολιτικό σύστημα, στον ιδεολογικό, πολιτιστικό τομέα, στις διεθνείς σχέσεις, στο περιβάλλον.

Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και επιθετικότητα δεν είναι μόνον απόδειξη δύναμης, αλλά και ένδειξη αδυναμίας να αντιμετωπίσει την απότομη όξυνση του συνόλου των αντιθέσεων και των αντιφάσεων, που είναι σύμφυτες με την εξέλιξη του ίδιου του συστήματος.

Το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, εκτιμώντας τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις, προχώρησε σε πιο αναλυτική επεξεργασία της πολιτικής του πρότασης για τη συγκρότηση του «σύγχρονου αντίπαλου δέους»: Τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Πρόταση η οποία δίνει απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα και αναζητήσεις που απασχολούν ευρύτερες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΚΚΕ, δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα την Απόφαση του Συνεδρίου, με τις θέσεις και τις προτάσεις του, απευθύνεται στην εργατική τάξη, στα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, στη νεολαία, σε όλους όσοι, ανεξάρτητα από σημερινές πολιτικές προτιμήσεις και κομματικές εντάξεις, διαισθάνονται ότι κάτι πρέπει βαθύτερα να αλλάξει και προβληματίζονται αναζητώντας διέξοδο.

Απευθύνεται σε όλους αυτούς που μέχρι σήμερα έχουμε συναντηθεί σε διάφορους αγώνες, αλλά και σε όσους, για διάφορους λόγους, δεν έχουν κάνει το βήμα ακόμα, να συσπειρωθούν όλοι, για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου. Για μια νέα Ελλάδα, με λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, κοινωνική ευημερία.

Ο καθένας μας πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να αποφασίσει και να ενταχθεί στο δρόμο του αγώνα για τη συγκρότηση του Μετώπου, στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, τη σοσιαλιστική αναγέννηση της Ελλάδας. Ετσι, ρεαλιστικά αισιόδοξοι, υποδεχόμαστε το 2001.

Χρόνια Πολλά!


ΣΕΛ.  3,    19   -   22



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ