Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7857

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Εκλέχτηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο

Το νέο Πολιτικό Γραφείο, αποτελούμενο από 11 μέλη, εξέλεξε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στη χτεσινή της συνεδρίαση. Τα ονόματα των συντρόφων, που το αποτελούν, όπως και τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, που εκλέχτηκαν στο πρόσφατο 16ο Συνέδριο του Κόμματος, δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»


ΣΕΛ.  3

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Μαχητική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αγωνιστές

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης σήμερα, στα Προπύλαια στις 5 μ.μ. και στη Λάρισα στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει η πολύμορφη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ελληνικού λαού στους Τούρκους αγωνιστές- πολιτικούς κρατούμενους. Αμέτρητες είναι οι ανακοινώσεις καταγγελίας και τα ψηφίσματα καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης των τουρκικών αρχών. Δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς της Αθήνας, όπως και όλες οι πολιτικές νεολαίες, καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μαχητικά μέρος στη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια. Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται, επίσης, σήμερα στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Παράλληλα, μια ακόμη αποστολή αλληλεγγύης, με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών κινημάτων, θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη. Η πρωτοβουλία, αυτή τη φορά, ανήκει στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και ήδη στην «πρόσκληση» ανταποκρίθηκαν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΤΟΕ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και η ΕΕΔΥΕ, ενώ αναμένονται πολλές ακόμη συμμετοχές.

Στο μεταξύ, η τουρκική ηγεσία, εκμεταλλευόμενη και το κλίμα ανοχής και ένοχης σιωπής των κυβερνήσεων της «πολιτισμένης» Δύσης, συνέχισε και χτες τις βάρβαρες επελάσεις των επιλέκτων δυνάμεων ενάντια στις εναπομείνασες εστίες αντίστασης των πολιτικών κρατουμένων-απεργών πείνας. Κι ενώ ακόμη και ο επίσημος αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνει - ο πραγματικός παραμένει άγνωστος - ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, επανέλαβε χτες το προχτεσινό ανέξοδο ευχολόγιο του Κ. Σημίτη, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα.


ΣΕΛ.  15   -   17

Associated Press

Διαδηλώσεις και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις σημειώνονται σε μια σειρά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ τα δυτικοευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κρατούν μια... διακριτική στάση, υποβαθμίζοντας το θέμα και αποφεύγοντας να καταδικάσουν την ωμά αντιδημοκρατική και απάνθρωπη τακτική της Αγκυρας. Στη φωτογραφία Τούρκοι και Κούρδοι μετανάστες έχουν καταλάβει τα γραφεία του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη.


Προσφορά

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ καθώς και όλων των κομμουνιστών που έμειναν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής τους, η οικογένειά του προσφέρει 500.000 δραχμές προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Στο... ύψος τους οι τιμές

Απέδωσαν... τελικά οι κυβερνητικές προσπάθειες να μην πουλιούνται τα αμνοερίφια με 3.000 δραχμές το κιλό κι έτσι στη Βαρβάκειο Αγορά «έπεσαν» στις 2.999 δραχμές και στα συνοικιακά κρεοπωλεία της πρωτεύουσας έφτασαν και τις 3.900 δρχ..!


ΣΕΛ.  19
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Φτιασιδώνονται» τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Νομοσχέδιο, με τα φτιασιδώματα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που έχουν ήδη εξαγγελθεί και χωρίς να θίγεται στο παραμικρό η ουσία της, θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας


ΣΕΛ.  20
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Απολογείται στις ΗΠΑ η κυβέρνηση

Με απολογητικό ύφος αντέδρασε χτες η κυβέρνηση στην προκλητική ενέργεια των ΗΠΑ που «υποβάθμισαν» τα ελληνικά αεροδρόμια από άποψη ασφάλειας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη» και ως «τυπική απόφαση» την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και την απέδωσε στην... αλλαγή ηγεσίας στη χώρα αυτή


ΣΕΛ.  21
ΕΣΡ
Πρόστιμο στο ΜΕΓΚΑ

Εκατό εκατομμύρια πρόστιμο - εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το ασυμβίβαστο - επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο ΜΕΓΚΑ για τη συμμετοχή του ΔΟΛ σε εταιρία ΜΜΕ και σε επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν προμήθειες του δημοσίου


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ