Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11578

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Επιβεβαίωσαν τη στρατηγική συμφωνία τους επίθεσης στο λαό

ΣΕΛ.  7
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΚ ΑΘΗΝΑΣ
Να βάλουμε τέρμα στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος

ΣΕΛ.  12   -   13

Σήμερα η Περιφερειακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Αρχίζουν σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 το πρωί, οι εργασίες της Περιφερειακής Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Το θέμα της Συνάντησης, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, είναι: «Για το δικαίωμα των λαών να επιλέγουν το δρόμο ανάπτυξης της χώρας τους, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση». Στη Συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από Αλγερία, Ιορδανία, Ιράν, Ισραήλ, Κύπρο, Λίβανο, Παλαιστίνη, Συρία, Τουρκία.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των ξεριζωμένων

Η συνεχής όξυνση των ιμπεριαλιστικών πιέσεων και επεμβάσεων σε νευραλγικές περιοχές του πλανήτη, κυρίως σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Αφρική και Κεντρική Ασία, πολλαπλασιάζει δραματικά τον αριθμό των προσφύγων διεθνώς, με αποτέλεσμα μόνο μέσα στο 2012 να εγκαταλείψουν εστίες και πατρίδες πάνω από 7.500.000 άνθρωποι.


ΣΕΛ.  21

Συζητούν για ένταση της βαρβαρότητας

Και η χτεσινή συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δε διαφωνούν για την ΕΡΤ, αλλά παζαρεύουν για την κατανομή ρόλων των κομμάτων της συγκυβέρνησης στην με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα επιβολή της στρατηγικής τους συμφωνίας για επιτάχυνση των ρυθμών της αντιλαϊκής επίθεσης, και μέσω της συγκρότησης ενός ακόμη πιο συμπαγούς και πιο βάρβαρου κυβερνητικού σχήματος. Η πολιτική τους κάνει το λαό να στενάζει, αλλά αυτοί παζαρεύουν τους κυβερνητικούς θώκους, με δεδομένη την απόφαση για ανασχηματισμό και τη δέσμευση της περσινής προγραμματικής συμφωνίας τους για ένταση της καθολικής επίθεσης εναντίον του λαού το επόμενο διάστημα. Τα καινούργια αντιλαϊκά πεδία της συγκυβέρνησης αφορούν τα πρόσθετα μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, με νέες περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στον τομέα Υγείας, με καινούργιους φόρους στις πλάτες του λαού, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Λύση δεν είναι η «δημοκρατική διαχείριση της κρίσης» στα σημερινά πλαίσια, που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διέξοδος για το λαό είναι: Λαϊκή Συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ, για εργατική, λαϊκή εξουσία.



ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ
Απειλείται με ναρκοθέτηση η απεξάρτηση

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ-ΟΓΕ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ
Να σταματήσει το πλιάτσικο με την υγεία του λαού

ΣΕΛ.  19
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Το ΚΚΕ επαναφέρει την τροπολογία κατάργησης

ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΕΒΕ
Στις 26 του Ιούνη κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  18
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κοινό μέτωπο για την αργία της Κυριακής

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κόβει το γεύμα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

Η συγκυβέρνηση κόβει το γεύμα από τα βρέφη και τα νήπια που θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς μέσω προγράμματος του υπουργείου Εργασίας το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ! Αυτό ακριβώς προκύπτει από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.


ΣΕΛ.  32
ΚΝΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ φοιτητών - σπουδαστών

ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ