Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11556

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι θέσεις και οι προβλέψεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται πολύ σύντομα

ΣΕΛ.  6   -   7
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Απορρίφτηκε πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

ΣΕΛ.  10   -   11

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

  • Αθήνα: στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη: στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Μαχητικά, αποφασιστικά υπερασπίζουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στη στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να τις καταργήσουν οριστικά.


ΣΕΛ.  9

Icon

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την πυροπροστασία των δασών

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό, ότι τα δάση, όπως και η ζωή τους, δεν μπορούν να προστατευθούν χωρίς την πάλη τους για ριζική αλλαγή πολιτικής, χωρίς την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στη γη, στο φυσικό πλούτο, στα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής.


ΣΕΛ.  10

ΚΚΕ
Ενισχύουν τα μονοπώλια

Ωφελημένοι από την παραπέρα προώθηση της απελευθέρωσης και την ενοποίηση της αγοράς ενέργειας θα βγουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα αποκτήσουν τα ενεργειακά κοιτάσματα και τις υποδομές. Ιδιαίτερα για χώρες όπως η Ελλάδα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση, σε πανάκριβες τιμές για τους λαϊκούς καταναλωτές ενέργειας, σε ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου. Εμπλέκεται η χώρα ακόμη περισσότερο στις αντιθέσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ιδιαίτερα μπροστά και στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και τη διαπάλη για τους αγωγούς. Τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά τσακίζουν τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις. Οι λεγόμενοι κανόνες διαφάνειας και τα μέτρα ελέγχου, για τους οποίους γίνεται λόγος, αφορούν τους ανταγωνισμούς μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου και δε θα ελαφρύνουν στο ελάχιστο τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αλλωστε, την ίδια στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από τους ασήκωτους φόρους, τα μονοπώλια απολαμβάνουν προκλητικές φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις, μετακινούν τα κεφάλαιά τους σε φορολογικούς παραδείσους και φοροδιαφεύγουν νόμιμα, εκμεταλλευόμενα τη βασική αρχή της ΕΕ που είναι η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων. Καμία αλλαγή στους κανόνες, στο μείγμα διαχείρισης και το συσχετισμό δύναμης μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών δεν πρόκειται να εξανθρωπίσει την ΕΕ.



Νέο αντιΚΚΕ παραλήρημα από τη Χρυσή Αυγή

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΑΓΕ»
Κλιμακώνουν με νέα 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  17
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  9
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συμφέρον του λαού να ανακόψει τη συρρίκνωση των ΕΑΣ

ΣΕΛ.  3
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ
Πιάνουν από το λαιμό τα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  21
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βαριές ευθύνες για την αποδοχή των περικοπών

ΣΕΛ.  19
ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά χωρίς βασικά αγαθά

Παιδιά εξαθλιωμένα χωρίς εξασφαλισμένη πρόσβαση ούτε σε βασικά είδη διατροφής και σε υπηρεσίες Υγείας. Παιδιά χωρίς θέρμανση, μέσα σε σπίτια με υγρασία και σάπια κουφώματα. Παιδιά που αναζητούν δουλειά, για να βοηθήσουν την οικογένεια... Αυτά τα παιδιά κρύβονται πίσω από τα αριθμητικά στοιχεία της Εκθεσης που εκπονήθηκε για τη «Unicef» από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθήνας και παρουσιάστηκε χτες.


ΣΕΛ.  32

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ