Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11488

Η πολιτική πρόταση διεξόδου που απευθύνει το ΚΚΕ στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε εκδήλωση της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟ Αττικής, με θέμα: «Η οικονομική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».


ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΕΕΣ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στην Κοινωνική Ασφάλιση

Κεφάλαιο, συγκυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, ετοιμάζουν νέες σαρωτικές αλλαγές στην Ασφάλιση. Επιδιώκεται η απαλλαγή κράτους και εργοδοτών από τη χρηματοδότηση και σταδιακή μετάβαση προς ένα σύστημα που η «δημόσια» σύνταξη αντικαθίσταται από τη «βασική» προνοιακού χαρακτήρα, με κύρια πηγή χρηματοδότησης τις εισφορές των εργαζομένων. Σχεδιάζουν ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί όπως τα εξατομικευμένα και ανταποδοτικά ασφαλιστικά συμβόλαια των ιδιωτικών εταιρειών, που δεν υπάρχουν ούτε αυτά τα σημερινά κατώτερα όρια συντάξεων. Το έχουν ήδη αποφασίσει για την επικουρική και για το εφάπαξ.

Για να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων, χρειάζεται προετοιμασία, ενημέρωση της εργατικής τάξης αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων, δυνάμωμα της ενότητας σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.


ΣΕΛ.  16   -   17

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αιτήματα επιβίωσης το πλαίσιο πάλης

Αιτήματα επιβίωσης της φτωχής αγροτιάς, κόντρα στα συμφέροντα εμποροβιομηχάνων, μονοπωλίων και πολυεθνικών, που κερδοσκοπούν σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για τροφή και ένδυση και τον εφοδιασμό της μεταποιητικής βιομηχανίας, με φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, είναι αυτά που περιλαμβάνονται στο διεκδικητικό πλαίσιο.


ΣΕΛ.  3

Προσφορές

Στη μνήμη του Κώστα Τσίφτη, οι γονείς του, Ειρήνη και Στάθης, και η αδερφή του, Κατερίνα, προσφέρουν στο ΚΚΕ 3.000 ευρώ.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ, στο Μόντρεαλ Καναδά προσφέρει 1.000 δολάρια Καναδά, πρώτη δόση, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.



ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Στη μέγκενη των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων

ΣΕΛ.  12
ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΗΜΩΝ
Τα παίρνει ενόψει ιδιωτικοποίησης

ΣΕΛ.  15
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Μπίζνες με τον ορυκτό πλούτο

ΣΕΛ.  14
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στις κυβερνήσεις οι ευθύνες

ΣΕΛ.  22
ΙΝΔΙΑ
Τεράστιας σημασίας η γενική απεργία

ΣΕΛ.  26
ΙΤΑΛΙΑ
Κάλπες διαχείρισης της βαρβαρότητας

ΣΕΛ.  24
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη

Σοβαρή πείρα και πλούσια διδάγματα για ολόκληρη την εργατική τάξη κατέγραψε ο πρόσφατος απεργιακός αγώνας που έδωσαν οι ναυτεργάτες (31 Γενάρη - 6 Φλεβάρη). Για τα συμπεράσματα αυτά, ο «Ρ» συζήτησε με τον Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).


ΣΕΛ.  10  -  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ