Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11406

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ που να φοβίζει τον αντίπαλο

Αλέκα Παπαρήγα: Το κίνημα, που μπορεί να φοβίσει και μπορεί να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις, είναι αυτό το κίνημα που διεκδικεί την εξουσία, ανοίγοντας μέτωπα πάλης παντού, με άμεσα καθημερινά προβλήματα

  • Χρειάζεται ανασύνταξη του κινήματος, καταρχήν του εργατικού - συνδικαλιστικού και λαϊκή συμμαχία. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, αυτό το πρόπλασμα που υπάρχει, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, που αγκαλιάζει βεβαίως και μη κομμουνιστές. Αυτή η τόνωση αυτού του κινήματος, αυτού του υποκειμένου, θα αλλάξει το συσχετισμό δύναμης.
  • Κανένα μείγμα, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ δε θα φέρει αλλαγή της θέσης του λαού. Δεν μπορείς να ματαιώσεις τα χειρότερα με ευχές ή μέσω Kοινοβουλίου. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να διαμορφώσεις ένα κίνημα το οποίο φοβίζει τον πολιτικό και τον ταξικό αντίπαλο.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δωρεάν συγκοινωνία για άνεργους, μαθητές, συνταξιούχους

Χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε άνεργους, μαθητές και συνταξιούχους απαίτησαν με κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ανέργων Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας - Μπραχαμίου, οι Επιτροπές Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου - Νέας Σμύρνης και η Επιτροπή Αγώνα Σιβιτανιδείου.


ΣΕΛ.  21

ΚΚΕ
Ενιαία κατά της ανεργίας

Με τη διαθεσιμότητα η κυβέρνηση σπρώχνει εκατοντάδες εργαζόμενους στον προθάλαμο της ανεργίας. Οι δικαιολογίες που επικαλείται είναι προσχηματικές. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτα από την αύξηση των ανέργων και από την κατάργηση της σταθερής εργασίας, την οποία ως δικαίωμα η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και η ΕΕ θέλουν να την εξαφανίσουν από παντού. Το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, η προστασία των ανέργων, είναι στόχος που πρέπει να ενώσει όλη την εργατική τάξη ενάντια στα κόμματα που υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και την ΕΕ.



ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση σήμερα στην Περιφέρεια

ΣΕΛ.  13
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Φουντώνει ρατσισμό - σκοταδισμό

ΣΕΛ.  6
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Αξιολόγηση» ανοιχτή πόρτα απολύσεων

ΣΕΛ.  19
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φορο-εξόντωση με αναδρομική ισχύ

ΣΕΛ.  23
Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα

ΣΕΛ.  12
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Προθάλαμος ανεργίας χιλιάδων υπαλλήλων

ΣΕΛ.  13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Απ' το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του '73, βγάζουμε συμπεράσματα: Ο λαός, η νεολαία δεν μπορούν να είναι θεατές στη σφαγή τους. Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, να επιβάλουν το δικό τους δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.


ΣΕΛ.  17
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επίκαιρη Ερώτηση για την αμυντική βιομηχανία

ΣΕΛ.  3
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Αντιλαϊκές αποφάσεις και ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  8   -   9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ