Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11357

Ανοίγει αύριο τις πύλες του στο πάρκο Τρίτση το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ»

ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες

  • ΚΚΕ: Κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, ανεξάρτητα από τον τόπο δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις, κάθε άνεργος, έχει χρέος και πρέπει να συμβάλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας, για να σταματήσει τώρα το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται
  • Συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου Εργασίας - όπου είχε προγραμματιστεί η συνάντηση με την τρόικα - από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ (φωτ.)

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, αποδεικνύεται ο επιμελέστερος δήμιος των εργατικών κατακτήσεων, με το ζήλο του στη σφαγή των μισθών πείνας και των επιδομάτων εξαθλίωσης, στην απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και από τις ελάχιστες εισφορές, στην κατάργηση του 8ωρου, στις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, στη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, στη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα. Ταξική αφύπνιση, αλληλεγγύη και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια στον κοινό εχθρό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της.


ΣΕΛ.  6  -  7

MotionTeam

Ανοιξαν τα σχολεία με τεράστια προβλήματα

ΣΕΛ.  10  -  14

Τώρα να δοθεί απάντηση

«Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΕΚΤ για την προσωπική του δέσμευση και αυτή της κυβέρνησης να συνεχίσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα, ώστε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα και να τοποθετήσει την οικονομία της και τα δημόσια οικονομικά σε στέρεα θεμέλια», τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΚΤ μετά τη συνάντηση του Μ. Ντράγκι με τον Αντ. Σαμαρά, που το επιβεβαίωσε με δήλωσή του. Η συνάντηση Σαμαρά - Ντράγκι επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και η ΕΕ είναι αποφασισμένες να εντείνουν τον πόλεμο ενάντια στο λαό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή ούτε αυταπάτη. Μετά από το σημερινό τούνελ στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι, θα ακολουθήσουν νέα τούνελ, με όποια κυβέρνηση, γιατί η κρίση στην Ευρωζώνη θα βαθύνει και γιατί η κερδοφορία των μονοπωλίων, που είναι μονόδρομος γι' αυτά, προϋποθέτει την επιστροφή της ζωής του λαού στη δεκαετία του '50 και ακόμα πιο πίσω. Αμεση απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση γενικής απεργίας με κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις εξελίξεις σε Υγεία - Πρόνοια

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους φορείς στην Υγεία - Πρόνοια, τους υγειονομικούς, σε μια συνάντηση - συζήτηση προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας και τις εξελίξεις που διαγράφονται, τη Δευτέρα, 17 Σεπτέμβρη, στις 5.30μ.μ. στο αμφιθέατρο (Δώμα) του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3
ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
«Στράγγισε» τα νοικοκυριά

ΣΕΛ.  17
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ολοι στον αγώνα! Ούτε ώρα χαμένη!

ΣΕΛ.  10
ΠΑΣΕΒΕ
Γενική Απεργία Τώρα

ΣΕΛ.  23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Απεργούν σήμερα στην Αττική

ΣΕΛ.  18
11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2001
Επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ