Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11352

Συλλαλητήρια το Σάββατο σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Αθήνα: Εργατικά Συνδικάτα και Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 11 π.μ.
  • Θεσσαλονίκη: ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους

ΣΕΛ.  11

Πρόταση διεξόδου και μέτωπα πάλης για να απαλλαγούμε από τα μονοπώλια

Μαζικό, καλά οργανωμένο κίνημα, χειραφετημένο από την κυρίαρχη πολιτική και τις συνταγές της ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό ΚΚΕ

ΛΕΠΙΔΗΣ

  • Οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ., ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είτε ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσουν την ίδια γραμμή ανάπτυξης και διαχείρισης, υπέρ του κεφαλαίου, θα πάρουν αντιλαϊκά μέτρα είτε του ενός ή του άλλου μείγματος.
  • Οποιος δηλώνει αντιμνημονιακός, ας ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, αντί να ασχολείται με εισαγγελικές ανακρίσεις. Δικαστής να γίνει ο λαός.
  • Είτε με δραχμή είτε με ευρώ, είτε με σύνδεση του εθνικού νομίσματος με δολάριο, στερλίνα, γιεν, γουάν, ρούβλι, η ζωή των λαών δε θα άλλαζε. Το ίδιο ισχύει αν προχωρήσει η λεγόμενη ευρωπαϊκή ενοποίηση ή η διάσπαση.
  • Οσο γίνεται περισσότεροι εργαζόμενοι να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και ο λαός να πάρει στα χέρια του τον πλούτο και τα παραγωγικά μέσα, να δρομολογήσει ανάπτυξη για τις ανθρώπινες ανάγκες, άρα απαλλαγή από τα δεινά της ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης των μονοπωλίων. Δεν υπάρχει μέση λύση και οδός.

ΣΕΛ.  2  -  5

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ανοίγει αυλαία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στις 9.30 μ.μ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Ποιο κίνημα

Τρία ζητήματα κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αγώνων και την ικανότητα του λαϊκού κινήματος να παρεμποδίσει μέτρα, να τα ανατρέψει όλα στην πορεία, για να βαδίσει σε σίγουρη προοπτική. Πρώτο, η γραμμή συνεργασίας και αγωνιστικής συσπείρωσης πρέπει να βασίζεται στη θέση ότι η κρίση δεν είναι κρίση διαχείρισης ή χρέους, αλλά οικονομική καπιταλιστική κρίση που έρχεται ως συνέπεια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Σήμερα συγκρούονται οι δύο δρόμοι ανάπτυξης, από τη μια ο δρόμος που χαράσσεται από τα μονοπώλια και τα κόμματά τους και από την άλλη ο δρόμος του αγώνα των αποφασιστικών και ανυποχώρητων μαζών, με κλιμάκωση που οδηγεί στη ρήξη, στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Η γραμμή του κινήματος, ανεξάρτητα αν προβάλλονται και σωστά ορισμένα άμεσα και οξυμένα προβλήματα, πρέπει να είναι ρήξης και ανατροπής. Δεύτερο, υπάρχει ανάγκη άμεσης και θεαματικής αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στο κίνημα, από τα κάτω προς τα πάνω, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει την πολιτική οποιασδήποτε κυβερνητικής σύνθεσης, στο βαθμό που πρόκειται για εναλλαγή και όχι ανατροπή της ίδιας της εξουσίας. Δε θα έχουμε νικηφόρους αγώνες όσο η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν είναι οργανωμένη στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο. Τρίτο, το κίνημα πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία - συμμαχία όλων των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν συμφέρον να αντιπαλέψουν τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, ανεξαρτήτως των μεταξύ τους διαφορών. Δηλαδή, συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων στην πόλη και στην ύπαιθρο, ενώ η δυναμική σηματοδοτείται από την ανεβασμένη συμμετοχή γυναικών και νεολαίας, που ανήκουν στην παραπάνω ταξική διαστρωμάτωση. Το κίνημα πρέπει να κατευθύνεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Βεβαίως, αυτό θα έλθει ως αποτέλεσμα της πείρας των αγώνων, δεν είναι ζήτημα ενός συνθήματος.



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την κατάσταση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Επερώτηση προς τον υπουργό Υγείας «για τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στις ιατροφαρμακευτικές και προνοιακές παροχές στο λαό» κατέθεσε χτες στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φορο - επιδρομή στα μικρά ακίνητα

ΣΕΛ.  14
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ
Δεν ανακόπτουν την αντιλαϊκή επίθεση

ΣΕΛ.  15
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΕ
Πρόταση για γενική απεργία

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση για το χειμερινό επίδομα

ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ