Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11288

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Οργανωμένη τραμπούκικη επίθεση από την εργοδοσία στους απεργούς χαλυβουργούς

Τρεις απεργοί τραυματίστηκαν από τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, που επιχείρησε αλλά τελικά δεν κατάφερε να ανοίξει την πύλη και να σπάσει την απεργία


ΣΕΛ.  3

ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ η νέα συγκυβέρνηση

Η νέα συγκυβέρνηση που ορκίστηκε χτες είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία, να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δε γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα.


ΣΕΛ.  7

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Στήνουν το σκλαβοπάζαρο της Κοινωφελούς Εργασίας

Την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό, θα προσληφθούν στην Αθήνα 343 εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, που δεν πρόκειται να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τα δραματικά κενά.


ΣΕΛ.  13

Καμιά ανοχή

Η νέα συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό, για να προχωρήσει η πολιτική που έχει ανάγκη. Οσοι πάλι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, γρήγορα θα «πέσουν έξω» και θα φανεί ότι η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» που δηλώνει ότι θα ασκήσει, δε βλάφτει την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας στο «Ρόιτερ», «ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις». Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στην πόλη και στο χωριό, επιμένοντας στη μάχη για να οργανωθεί η εργατική λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη κ.ά.



ΕΕ - ΕΛΛΑΔΑ
Λιτότητα με ή χωρίς «επαναδιαπραγμάτευση»

ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Απεργία στη «Wind»

ΣΕΛ.  12
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ
Αγριες πληρωμές

ΣΕΛ.  24
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Χωρίς νερό λαϊκές οικογένειες

ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Απεργούν στις 27 Ιούνη

ΣΕΛ.  11
ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Ενιαίος αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά

Η ραγδαία όξυνση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της εξάρτησης σε περιόδους οικονομικής κρίσης επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες εργαζόμενοι στους φορείς πρόληψης και απεξάρτησης.


ΣΕΛ.  9
ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Παρέμβαση για τις πυρκαγιές

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ