Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Ιούνη 2012 - αριθ. φύλλου: 11294

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τίποτα καλό δεν πρέπει να περιμένει ο λαός από τη Σύνοδο της ΕΕ

ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Τη Δευτέρα η σύσκεψη για λαϊκή δράση για την Υγεία και ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  9

ΠΑΜΕ: ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ κόντρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες σε συντονισμένο αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που αφαιρούν βασικά δικαιώματα και θωρακίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα

Κάλεσμα στην εργατική τάξη από το ΠΑΜΕ για ανυποχώρητο αγώνα προστασίας της ζωής των οικογενειών μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους. Καμιά πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Η στρατηγική τους είναι να παζαρεύουν τι και πόσα θα χάσει η εργατική τάξη. Να ριχτούμε τώρα στη μάχη. Να δυναμώσει η ενότητα των εργαζομένων για να τους εμποδίσουμε, να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός αγώνας για το σήμερα και περνά μόνο μέσα από την αναμέτρηση με τα μονοπώλια και την ΕΕ.


ΣΕΛ.  3

ΣΕΑΑΝ - ΓΟΝΕΙΣ ΑμΕΑ
Να δοθούν τώρα οι οφειλές για τις απαραίτητες θεραπείες

Σε απόγνωση και επικίνδυνο για τη ζωή τους αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες. Ετσι χτες το πρωί άτομα με αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους προχώρησαν σε κινητοποίηση στα κεντρικά του Οργανισμού, απαιτώντας να καταβληθούν όλες οι οφειλές στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


ΣΕΛ.  11

Καμιά ελπίδα από την ΕΕ

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ γίνεται σε κλίμα οξύτατων ανταγωνισμών στους κόλπους της και ιδιαίτερα εντός Ευρωζώνης, ανάμεσα κυρίως σε Γερμανία - Γαλλία και με την κρίση να βαθαίνει. Το βάθεμα της κρίσης σε Ισπανία - Ιταλία μεγαλώνει με την πρώτη να εντάσσεται στο μηχανισμό των μνημονίων μαζί με την Κύπρο, ενώ στη Γαλλία του Ολάντ των προσδοκιών για ανάπτυξη ήδη ετοιμάζονται νέα μέτρα περικοπών. Οι ανταγωνισμοί για το λεγόμενο «μείγμα οικονομικής πολιτικής» για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου δεν αναιρεί, αφενός την προσήλωση στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, αφετέρου την προσήλωση στις αναγκαίες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Οποιος και αν είναι ο συμβιβασμός που ψάχνουν, τα σχέδια που συζητούν αποτελούν εναλλακτικά αντιδραστικά ενδεχόμενα, για να προχωρήσουν ενιαία οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ενίσχυση του ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών, ώστε να παίρνονται πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα όταν δεν ισοσκελίζονται, η λεγόμενη «αμοιβαιοποίηση» του χρέους που αποτελεί και σημείο τριβής, η ενιαιοποίηση της φορολογίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η ανισομετρία θα ενισχύεται. Ο «νέος θετικός αέρας αλλαγής», που προπαγάνδιζαν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα, ήταν αέρας που φέρνει νέα καταστροφικά δεινά στους λαούς, αφού για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου επιμένουν στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και στις αναγκαίες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Η πάλη ενάντια στις συνέπειες της κρίσης μέσα από τη διεκδίκηση λύσης στα λαϊκά προβλήματα σε κάθε χώρα πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ σε ρότα ρήξης, ανατροπής.



To αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Ρόδο

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ
Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  18
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Αδιέξοδα για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες

ΣΕΛ.  28
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Μαζική η Γενική Συνέλευση

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ
Αθλια επίθεση στα ταξικά σωματεία

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκεντρώσεις στις 12 Ιούλη

Μπροστά στη δραματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας, με τα φάρμακα, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ καλούν τους συνταξιούχους να οργανώσουν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας την Πέμπτη, 12 του Ιούλη.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ