Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7815

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Με αμερικανο-ΝΑΤΟικές οδηγίες...

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις αμερικανικές οδηγίες σπεύδει στο τραπέζι ενός εφ' όλης της ύλης ελληνοτουρκικού διαλόγου. Μάλιστα, η θεματολογία, σε ό,τι αφορά στο τμήμα το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, έχει επ' ακριβώς υποδειχτεί πριν από τρία χρόνια, από το αμερικανικό Πεντάγωνο!

ΣΕΛΙΔΑ 3


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»
Η κυβέρνηση ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ του εγκλήματος Ι

Αρνείται η κυβέρνηση να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του πρόσφατου πολύνεκρου ναυτικού εγκλήματος που έσυρε στο θάνατο 80 συνανθρώπους μας. Χτες στη Βουλή απέρριψε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής .

Οι βουλευτές του ΚΚΕ πρότειναν να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, η οποία όμως να ασχοληθεί επί της ουσίας και σε βάθος με όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το χώρο της ναυτιλίας. Η ΝΔ, που είχε καταθέσει την πρόταση για Εξεταστική, περιόριζε το όλο θέμα, αφού επί της ουσίας συμφωνεί με την κυβέρνηση στη ναυτιλιακή πολιτική. Κατά της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής τάχθηκαν ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση απορρίφθηκε με 146 «όχι», 121 «ναι» και ένα «παρών» (Κεδίκογλου).

Το ναυτικό έγκλημα του σαπιοκάραβου ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ και ο άδικος χαμός δεκάδων ανθρώπων, όπως και τα άλλα ναυτικά εγκλήματα, αναδεικνύουν την πολιτική και κοινωνική σαπίλα που κυριαρχεί στην ελληνική ναυτιλία, επισήμαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Ν. Γκατζής, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνει η Εξεταστική Επιτροπή γιατί δεν πρέπει να κουκουλωθεί τίποτα στο ναυτικό έγκλημα της Πάρου.


ΣΕΛ.  11

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ρ» ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αλληλεγγύη από την ελληνική νεολαία

Με συγκεντρώσεις χτες η νεολαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΝΕ, διατράνωσε τη συμπαράστασή της στον παλαιστινιακό λαό και τη διάθεση να αγωνιστεί για να ανατραπούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της «νέας τάξης» στην περιοχή. Συνεχίζεται σήμερα το οδοιπορικό των απεσταλμένων του «Ρ» με θέμα τις πολιτικές συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Στο μεταξύ, οι ελιγμοί αποκλιμάκωσης ανάμεσα στην ισραηλινή και παλαιστινιακή ηγεσία υπερσκελίστηκαν από βομβιστική επίθεση παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Δυτική Ιερουσαλήμ.


ΣΕΛ.  19  -  21

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Συζητάμε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Την τελική παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ» κατά την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Συνέντευξη με τον Χρ. Κόφφα μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Και σήμερα οι στήλες του προσυνεδριακού διαλόγου

ΣΕΛΙΔΕΣ 6-10



ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αντεργατική επιμονή

Η κυβέρνηση επιμένει στα αντεργατικά της μέτρα, ενώ σήμερα στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά η παραπλάνηση των εργαζομένων και η εκτόνωση των αντιδράσεων. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και γκάλοπ του υπουργείου Εργασίας που παρουσιάστηκε χτες, το οποίο όμως παρά τις σκοπιμότητες, δεν ήταν στα «μέτρα» της


ΣΕΛ.  15
ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Χωρίς «επίδομα θέρμανσης» οι αγρότες

Οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες της χώρας δε δικαιούνται να πάρουν το περιβόητο επίδομα θέρμανσης για το χειμώνα. Αυτό αποκαλύπτεται από τις επίσημες δηλώσεις των κυβερνώντων. Με χτεσινή του ανακοίνωση ο ΟΓΑ εξηγεί πώς θα χορηγηθεί στους συνταξιούχους του το επίδομα


ΣΕΛ.   25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ