Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11107

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάλη για υπεράσπιση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας από την κρίση

ΣΕΛ.  3
ΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

ΛΕΠΙΔΗΣ


ΣΕΛ.  3

Αύριο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια

Ούτε ώρα χαμένη. Μόνο το εργατικό κίνημα, οι αγώνες μας, η συμμαχία μας, η αλληλεγγύη μας μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους και τη χώρα μας από την κρίση

Η νέα κυβέρνηση που συγκροτούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το λαό και τα προβλήματά του. Είναι κυβέρνηση βαθιά εχθρική, με αποστολή να υπερασπιστεί τη σωτηρία των μονοπωλίων και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα αντιλαϊκά της μνημόνια. Διαγραφή όλου του χρέους, με το λαό στην εξουσία και τα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, υπηρεσίες, ορυκτός πλούτος, δρόμοι, λιμάνια, γη) λαϊκή περιουσία. Δουλειά και ψωμί για το λαό και όχι μνημόνια. Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια. Να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Συνεχίζουμε πιο μαχητικά την άρνηση πληρωμών.


ΣΕΛ.  9

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Ενάντια στο «μαχαίρι» σε αναπηρικές συντάξεις

«Κραυγή» αγωνίας και οργής εκφράστηκε χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για την αδίστακτη πολιτική, που κόβει τα πάντα από τους ανάπηρους, τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια και δίνει απλόχερα τον κόπο τους στους επιχειρηματικούς ομίλους.


ΣΕΛ.  32

Καμιά αναμονή

Καμιά αναμονή από την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η επιθετική στο λαό αστική προπαγάνδα υπέρ της λεγόμενης «νέας εθνικής κυβέρνησης» στοχεύει να τον εκβιάσει, για να ανεχτεί, αποδεχτεί και να υποταχτεί αμαχητί σε μια πολιτική της πιο άγριας εκμεταλλευτικής σκλαβιάς. Ταξική, του κεφαλαίου, είναι αυτή η κυβέρνηση. Οταν τα κόμματα του κεφαλαίου συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την καπιταλιστική Ελλάδα, ο λαός δεν έχει περιθώρια να περιμένει για να δοκιμάσει το δήμιό του αναμένοντας τις προγραμματικές της δηλώσεις. Ο λαός έχει πείρα. Ξέρει τι θα κάνει, απ' όσα ζει ως τώρα με τα μνημόνια και την κρίση. Τα νέα μνημόνια από τη δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει αυτή η κυβέρνηση θα φέρουν μέτρα ακόμη πιο αβάσταχτα, ενώ τον έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Αλλωστε, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε το χρέος, ούτε τα ελλείμματα, ούτε το βάθος της κρίσης, ούτε την πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Επομένως είναι παλιά και επικίνδυνα αντιλαϊκή κυβέρνηση από την άποψη των ταξικών συμφερόντων, όσο και ο σάπιος καπιταλισμός. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, που ακόμα πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ, για όλα τα παραπάνω να μην ελπίζουν ότι η συγκυβέρνηση θα φέρει κάτι καλύτερο. Τώρα να ενταχτούν στην ταξική πάλη, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Τώρα αγώνας με όλες τις μορφές πάλης, απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια. Οργάνωση στους τόπους δουλειάς με τα ταξικά συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές στις εργατογειτονιές, κοινωνική συμμαχία. Δεν πρέπει να υπάρχει εργοστάσιο, λαϊκή γειτονιά, χωρίς επιτελεία μάχης που να συνενώνονται σε ένα ακατανίκητο εργατικό - λαϊκό κίνημα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.



ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Διαδηλώνουν την Παρασκευή

ΣΕΛ.  19
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Στο δρόμο της διεκδίκησης

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Συνεχίζουν τον αγώνα

ΣΕΛ.  15
ΚΛΑΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
Για τη συγκρότηση ταξικού πόλου

ΣΕΛ.  14
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Ο δικός μας Νοέμβρης»

Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ διάφορων προθύμων, ΕΕ. Ο Νοέμβρης της σύγκρουσης, για να πέσει η κυβέρνηση όσο πιο γρήγορα γίνεται.


ΣΕΛ.  18
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Καλλιεργεί αυταπάτες

ΣΕΛ.  16
ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΕΕ
Για την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου

ΣΕΛ.  6   -   7,    10   -  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ