Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11051

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ» ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Παζάρια για τα μερίδια της λείας και την επιρροή στη Λιβύη

Τη διασφάλιση του μεριδίου τους από τον πλούτο αλλά και την επιρροή τους, που στήθηκε από τις βόμβες του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, διαπραγματεύτηκαν, χτες, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο Παρίσι. Μερίδιο διεκδικεί και η Ελληνική κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  7

Μπορούμε οργανωμένα να μην πληρώσουμε το χαράτσι
  • Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί
  • Στο επόμενο διάστημα τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, για να πληρώσουν την «έκτακτη εισφορά» μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι

Την ώρα που η ανεργία τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα κ.λπ., επιβάλλουν νέα φοροληστεία. Η κυβέρνηση, με τα κόμματα της πλουτοκρατίας, φορολογεί τη φτώχεια και την απόγνωσή μας, επιβάλλοντας το φορολογικό χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς». Είναι ώρα να απαντήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε την πραγματική μας δύναμη. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντισταθεί αποτελεσματικά, να τους αποκρούσει. Ομως, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και οργανωθούμε, μπορούμε να μην πληρώσουμε το έκτακτο χαράτσι.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Ο νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί

Απάντηση στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των διάφορων υποστηρικτών της έδωσαν, χτες, οι φοιτητές και οι σπουδαστές, σε όλη τη χώρα, με δυναμικές διαδηλώσεις. Το μήνυμα ήταν σαφές: Ο νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί.


ΣΕΛ.  14  -  15

Ταξικός πόλεμος

Χτες διάφοροι δημοσιολόγοι των αστικών ΜΜΕ εξανέστησαν γιατί ο «Ριζοσπάστης» πρόβαλε από την πρώτη σελίδα το κάλεσμα της κοινωνικής συμμαχίας ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ στις εργατικές, στις λαϊκές οικογένειες, που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία νέα πρόσθετα αβάσταχτα χαράτσια, για οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής τους. Γιατί τάχα αυτό θα είναι καταστροφή για την οικονομία, άρα και για το λαό! Οταν ήδη κυβέρνηση, τρόικα, καπιταλιστές, μαζί με ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., έχουν χρεοκοπήσει το λαό. Την ίδια ώρα τα αστικά ΜΜΕ προπαγανδίζουν ότι το χρέος είναι ανεξέλεγκτο. Είναι κλιμάκωση της τρομοκρατικής προπαγάνδας στην εργατική τάξη, στο λαό, προκειμένου να σταματήσουν τους ενιαίους ταξικούς αγώνες για να παρεμποδίσουν την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, να σταματήσουν να διεκδικούν την ικανοποίηση των αναγκών των οικογενειών τους, να αποδεχτούν την υποταγή τους στην κλιμάκωση των μέτρων που τους οδηγεί κυριολεκτικά στη σφαγή. Και όλ' αυτά ξανά στο όνομα της σωτηρίας της οικονομίας από τη χρεοκοπία για το «καλό όλων». Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» κατ' επανάληψη απέδειξαν ότι ο αντιλαϊκός πόλεμος στο όνομα του χρέους της πλουτοκρατίας δεν έχει τέλος ακριβώς γιατί η σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση απαιτεί την καταστροφή του λαού. Μόνο ο ταξικός πόλεμος του λαού ενάντια στον πόλεμο του κεφαλαίου μπορεί να βάλει εμπόδια, να ανατρέψει την εξουσία του προκειμένου να σωθεί οριστικά ο λαός. Μια μάχη αυτού του πολέμου είναι και η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.



ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Εχθροί εργαζομένων και ανέργων

ΣΕΛ.  9
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Στην τύχη τους χιλιάδες οικογένειες

ΣΕΛ.  11
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ενάντια στα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Σλοβακία

ΣΕΛ.  19
ΕΟΠΥΥ
«Ακρωτηριασμός» υγειονομικών μονάδων ΙΚΑ

ΣΕΛ.  28
ΓΡΑΜ. ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στην κρατική διακίνηση ναρκωτικών

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στην εγκατάσταση μονάδων χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών στα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέποντάς τα σε επίσημους κρατικούς διακινητές του ναρκω-εθισμού. Ενισχύει έτσι την πολιτική συντήρησης της τοξικομανίας και «περιορισμού της βλάβης», θέτοντας ουσιαστικά σε διωγμό την πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων και διατηρώντας την εξαθλίωση.


ΣΕΛ.  12
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ
Στάση πληρωμής του ΦΠΑ 23%

ΣΕΛ.  16
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Διευκολύνσεις μόνο στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ