Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10970

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Αύριο τα παλλαϊκά συλλαλητήρια
  • Ταξικός συναγερμός να πλημμυρίσουν οι δρόμοι
  • ΑΘΗΝΑ στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  3

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Λαϊκή απάντηση με αντεπίθεση

Μας χωρίζει χάος από τη γραμμή που έχουν χαράξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και λίγο πολύ στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά από την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ξεκάθαρες τις θέσεις του ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος

Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομαγαζάτορες και τη φτωχή αγροτιά, να αψηφήσουν κυριολεκτικά τη νέα καταιγίδα τρομοκρατικών και εκβιαστικών διλημμάτων, «είτε δέχεστε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, είτε η Ελλάδα πτωχεύει», «μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη», «δραχμή ή ευρώ» κ.λπ. Πρόκειται για αισχρό εκβιασμό του λαού. Η διαδικασία της πτώχευσης έχει ξεκινήσει. Ο λαός έχει πτωχεύσει και έρχεται καινούρια καταιγίδα στην πορεία. Για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας. Ο λαός να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα με λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση και συμπόρευση με το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7  -  11

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Εκθεση - γιορτή αγώνων και Τέχνης

Εγκαινιάζεται σήμερα, στις 8 μ.μ., στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η 5η έκθεση Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας «ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ 5», με διοργανωτές: Σωματείο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών.


ΣΕΛ.  25

Να τους φοβίσουμε

Οι δραματικοί τόνοι της αστικής προπαγάνδας στο κάλπικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», στους «κινδύνους για την πατρίδα» αν χρεοκοπήσει και την αποπέμψουν από την ευρωζώνη (εδώ επιστράτευσαν χτες και την «απειλή» του ΔΝΤ να μη δώσει χρήμα) δείχνουν φόβο των αστών από τη βαθιά οικονομική κρίση, αγωνία για το χρέος, αφού θέλουν κρατική χρηματοδότηση για να κάνουν επενδύσεις. Τώρα δεν την έχουν λόγω κρατικού χρέους. Η επίκληση από τον ΣΕΒ της λαϊκής παρέμβασης (δημοψήφισμα), υπέρ του ευρώ, άρα και των φρικτών αντιλαϊκών μέτρων, είναι εκβιασμός για υποταγή του λαού στα μέτρα. Η κριτική τους σε κυβέρνηση - ΝΔ ότι δε συναινούν, αδυνατούν να τα εφαρμόσουν, δείχνει αναζήτηση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, έτσι που και τα μέτρα να εφαρμόζει και το λαό να χειραγωγεί αποτελεσματικά. Ολα δείχνουν πως οι ταξικές αντιθέσεις είναι οξύτατες, αφού ο λαός πληρώνει την κρίση, πτωχεύει, άρα ψάχνουν να τις αντιμετωπίσουν κάτω και από το ενδεχόμενο συνειδητής λαϊκής δράσης που θα αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Αλλά γιατί «κινδυνεύει η πατρίδα»; Ο λαός κινδυνεύει. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν έχουν τις ίδιες με τους εργαζόμενους συνέπειες από την κρίση, έχουν συμφέρον να βγουν από την κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Ο λαός έχει συμφέρον να βγει από την κρίση σε βάρος του κεφαλαίου. Να μην υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό. Να μην τους φοβηθεί, να τους φοβίσει. Καμία θυσία για την κρίση και τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να χρεοκοπήσουν οι αστοί. Οργάνωση, αντεπίθεση, με ισχυρό ΚΚΕ, για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.



Ψέκασαν με χημικά υγειονομικούς

ΣΕΛ.  14
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Δράση για την απεργία στις 2 Ιούνη

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Λιμάνια 100% κρατική περιουσία

ΣΕΛ.  15
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Εκχωρούν τον ορυκτό πλούτο σε ιδιώτες

ΣΕΛ.  22
ΥΠΟΛΟΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προκαλούν οι ΝΑΤΟικοί

ΣΕΛ.  13
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
Προθάλαμος διά βίου εκμετάλλευσης

Πρόταση για «Τεχνολογικά Λύκεια» παρουσίασε, χτες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επιδιώκοντας να «στείλει» όσο περισσότερους μαθητές στην τεχνική εκπαίδευση, από νωρίς, ώστε να διαμορφωθεί μια μισοκαταρτισμένη μάζα εργατικού δυναμικού, για πιο γρήγορη και «ολοκληρωμένη» εκμετάλλευση.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ