Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Απρίλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10946

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δράση για την επιτυχία των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς

Συγκεντρώσεις σε 73 πόλεις σε όλη τη χώρα: Στην Αθήνα στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, στον Πειραιά στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή, στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κλιμάκωση αντιλαϊκού πολέμου με πρόσχημα τα ελλείμματα και τα χρέη

ΚΚΕ: Ο πόλεμος στα λαϊκά δικαιώματα θα κλιμακώνεται, τα αδιέξοδα της οικονομίας θα μεγαλώνουν, όσο δε θίγονται καίρια τα συμφέροντα των μονοπωλίων, όσο ο «δημόσιος τομέας» συνεχίζει να υπηρετεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους, όσο η χώρα είναι ενταγμένη στην ΕΕ

Τα ελλείμματα για το 2010 που ανακοίνωσαν χτες, όπως και το κρατικό χρέος, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των καπιταλιστών με ζεστό κρατικό χρήμα που άρπαξαν από το λαό για να το δώσουν με τη μορφή, επιδοτήσεων, φοροελαφρύνσεων, κεφαλαίων για επενδύσεις κ.λπ. Η εξέλιξη του ελλείμματος έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις προβλέψεις του ΚΚΕ ότι τα κλιμακούμενα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου δεν τα λαμβάνουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση και το έλλειμμα, αλλά για να τσακίσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Οι διάφορες δικαιολογίες της κυβέρνησης και οι ισχυρισμοί κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι το μνημόνιο απέτυχε ή δεν εφαρμόζεται καλά είναι εντελώς ανυπόστατοι και εκ του πονηρού. Κρύβουν τις αιτίες της κρίσης και του ελλείμματος.


ΣΕΛ.  6  -  7,   10

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Επικίνδυνες καταστάσεις στα δημόσια νοσοκομεία

Με απειλές και διώξεις σε γιατρούς και εργαζόμενους που αποκαλύπτουν το πασιφανές, δηλαδή τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα δημόσια νοσοκομεία, επιχειρεί η κυβέρνηση να αποσιωπήσει τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στα νοσοκομεία ασθενείς και εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  15

Ο λαός μπορεί

Οσο πληθαίνουν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, περί ελλειμμάτων και αδυναμίας της κυβέρνησης να επιβάλει τα αναγκαία, για την έξοδο από την κρίση, μέτρα σε όφελος του κεφαλαίου, τόσο πυκνώνει η προπαγάνδα περί εθνικής συνεννόησης, περί κυβερνήσεων συναίνεσης, περί εκλογών, για ισχυρή κυβέρνηση. Πράγματι, οι σημερινές εξελίξεις στην Ελλάδα θέτουν στην πρώτη γραμμή το γενικό πολιτικό ζήτημα. Αλλά δεν είναι η αλλαγή κυβέρνησης. Το ζήτημα είναι αν συμφέρει το λαό ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που θα φέρει νέο κύκλο κρίσης ή αν πρέπει να διαλέξει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο, τέτοιον που προτείνει το ΚΚΕ, προς μια κοινωνία όπου η κρίση και η εκμετάλλευση, η ανεργία και η ανασφάλεια θα αποτελούν παρελθόν. Το ζήτημα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, και όχι μόνο μιας συντηρητικής κυβέρνησης, αντικειμενικά μπαίνει στην πρώτη γραμμή, άρα προβάλλει σήμερα η ζωτική ανάγκη να βάλει ο λαός στόχο να επιβάλει με τη δύναμή του την εργατική λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία. Ο λαός να χρησιμοποιήσει σωστά το όπλο της ψήφου και στο ενδεχόμενο εκλογών. Να μη φοβηθεί τον «μπαμπούλα» των αστών περί ακυβερνησίας. Σταθερή κυβέρνηση όποιας μορφής σημαίνει βαθιά αντιλαϊκή πολιτική. Ο λαός να επιβάλει θεαματική μείωση της εκλογικής, και, γενικά, της πολιτικής δύναμης των δύο αστικών κομμάτων. Να μην παγιδευτεί στα πολιτικά σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος. Οι εκλογές μπορούν να σπρώξουν τα πράγματα προς τα εμπρός, αν κερδίσει έδαφος η πολιτική ρήξης και ανατροπής, αν ενισχυθεί η κοινωνική λαϊκή συμμαχία σε βάρος της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, αν στηριχτεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.



«FRONTEX»
Οργιο καταστολής στη Μεσόγειο

ΣΕΛ.  20
Περί αναδιάρθρωσης του χρέους

ΣΕΛ.  11   -   12
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Απόλυση σπουδαστή από την πρακτική άσκηση

ΣΕΛ.  23
ΚΚΕ
Συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΣΕΛ.  3
ΚΝΕ
Εκδήλωση για τα νέα ζευγάρια

Εκδήλωση για τα νέα ζευγάρια και τις νέες γυναίκες διοργανώνει το ΚΣ της ΚΝΕ την Παρασκευή 29 Απρίλη, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας και Αθανασίου Διάκου). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν στο χώρο δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ