Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10882

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ακυρώνει το νόμο απόδοσης ιθαγένειας

Motion Team

Με μια αντιδραστική απόφαση το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, αποφασίζει την ακύρωση του νόμου για απόκτηση ιθαγένειας μεταναστών και παιδιών μεταναστών που γεννιούνται και ζουν στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Εντείνει την αντικομμουνιστική εκστρατεία

Την αποφασιστικότητα της ΕΕ να επιταχύνει την προώθηση της επιχείρησης παραχάραξης της Ιστορίας, συκοφάντησης του σοσιαλισμού καταγράφει έκθεση της Κομισιόν στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο.


ΣΕΛ.  6  -  7

Παράνομη είναι η απαγόρευση της απεργίας

ΚΚΕ: Είναι πρόκληση να παριστάνει η κυβέρνηση ότι νοιάζεται για την ταλαιπωρία των εργαζομένων από την απεργία. Η πολιτική της είναι αυτή που βασανίζει το λαό

Κυβέρνηση, διοίκηση του μετρό, αστική Δικαιοσύνη και αστικά Μέσα Ενημέρωσης εξαπέλυσαν μια ενορχηστρωμένη τρομοκρατική επίθεση στους εργαζόμενους στο μετρό, οι οποίοι απέργησαν παρά τη δικαστική απόφαση που χαρακτήριζε την απεργία τους παράνομη. Στη συνείδηση του λαού παράνομη πρέπει να είναι η απαγόρευση της απεργίας και η πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, αυξάνει τα εισιτήρια, το ρεύμα, τους φόρους στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, τσακίζει μισθούς και εργατικά δικαιώματα. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να στηρίξουν την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να καταδικάσουν την τρομοκρατία, τις απειλές, τα μέτρα της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  11

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Συνεχίζονται οι μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις
  • Η πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο του Καϊρου, κατακλύστηκε από κύματα διαδηλωτών, όλων των ηλικιών, ενώ ανάλογες εικόνες μεταδίδονταν και από άλλες πόλεις.
  • ΚΚΕ: Η εξέγερση του λαού της Αιγύπτου, ανεξάρτητα από την έκβασή της, έρχεται να αποδείξει ότι οι λαοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της Ιστορίας και αυτοί καθορίζουν τι είναι νόμιμο και δίκαιο.

ΣΕΛ.  15

Ο ΣΚΑΪ ως εισαγγελέας

Τα αστικά ΜΜΕ εξελίσσονται και σε μοχλό ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, διολισθαίνοντας στον πιο επικίνδυνο αντιδραστικό δρόμο της συμβολής τους στην καταστολή.

Η στοχοπροσηλωμένη προπαγάνδα για επιβολή του «κράτους του νόμου» που απαιτούν οι καπιταλιστές, προκειμένου να επιβάλουν μείωση μισθών - συντάξεων, να αφήνουν απλήρωτους εργάτες, να φοροδιαφεύγουν, να έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν όσους διεκδικούν το δίκιο τους, δηλαδή την παράνομη αντεργατική δράση τους και με την κρατική καταστολή, τώρα εκφράζεται και με συμμετοχή τους σ' αυτό το εγκληματικό αντιλαϊκό έργο.

Αυτό εκφράστηκε χτες με επιστολή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ προς το ΠΑΜΕ, που ζητούσε: «Γνωστοποιήστε μας αν μέλη σας απέκλεισαν το πρωί την είσοδο του Μετρό στο Σύνταγμα, εμποδίζοντας πολίτες να εισέλθουν σε αυτό αλλά και εργαζόμενους που ήθελαν να προσέλθουν στην εργασία τους»... Απαίτηση ενός σταθμού, που θυμίζει εισαγγελέα και ανακριτή, τα στελέχη του οποίου καθημερινά πρωτοστατούν στην προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως ο ιδιοκτήτης του. Να τους γυρίσει την πλάτη ο λαός. Είναι εχθροί του, έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Τώρα όλοι «Ριζοσπάστη» και «902», τις μοναδικές φωνές του λαού.



ΑΠΕΡΓΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας

ΣΕΛ.  12
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Εδιωξαν ασθενή που κατέρρευσε για 65 ευρώ!

ΣΕΛ.  10
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε ιδιώτες οι προνοιακές υπηρεσίες

Η σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, από το οποίο θα χορηγούνται μικροπιστώσεις, δάνεια ή εγγυήσεις δανείων προς τους δικαιούχους, όπως είναι οι επιχειρήσεις από νέους/νεοεισερχόμενους στην αγορά, από γυναίκες, άνεργους και άλλες ειδικές ευπαθείς ομάδες καθώς και κοινωνικές επιχειρήσεις, αποτελεί την προνοιακή πολιτική της κυβέρνησης. Οι υπηρεσίες Πρόνοιας ή θα έχουν «φιλανθρωπικό» χαρακτήρα και θα αφορούν μικρό αριθμό ανθρώπων για ένα συγκεκριμένο διάστημα ή θα λειτουργούν ανταποδοτικά.


ΣΕΛ.  23
ΚΚΕ
Να γίνουν τα σχολικά πρωταθλήματα

ΣΕΛ.  20
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στις 23 Φλεβάρη κανείς για μάθημα

ΣΕΛ.  9
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στις 5 Φλεβάρη, στη «Ζωοτέχνικα»

ΣΕΛ.  18
ΠΑΜΕ
Να φτάσει παντού το κάλεσμα της απεργίας

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ