Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10653

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αμεση κλιμάκωση με πρώτο σταθμό την Πρωτομαγιά

Είναι ανάγκη η άμεση κλιμάκωση του αγώνα με αξιοποίηση κάθε μορφής πάλης, για την αντεπίθεση και την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, το επόμενο διάστημα.


ΣΕΛ.  10  -  11,   20  -  21
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ιδεολογική τρομοκρατία θα τους γίνει μπούμερανγκ

Η επίθεση από ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και σειρά ΜΜΕ και εντύπων, κατά της 48ωρης απεργίας, η χυδαία αντικομμουνιστική υστερία δείχνουν τη στήριξή τους στην πλουτοκρατία και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  18  -  19

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΟΛΕΘΡΟ και θυσίες χωρίς τέλος

ΚΚΕ: Είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους και το λαό. Υπάρχει λύση προς όφελός του. Συστράτευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ. Ηταν εδώ και καιρό προσχεδιασμένο και αποτελεί επιλογή συμμαχίας, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Είναι ψεύτικος ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Χαρίζει 17,5 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, δεκάδες δισεκατομμύρια με τον αναπτυξιακό νόμο σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μειώνει τη φορολογία στο κεφάλαιο, αυξάνει τα προνόμιά του. Δίνει δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και εκατοντάδες εκατομμύρια για στρατεύματα κατοχής εκτός συνόρων.

Η συνεργασία της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ σηματοδοτεί κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων κατά του λαού. Οχι μόνο δε θα λύσει, αλλά θα οξύνει τα προβλήματα και θα εμπλέξει ακόμα πιο πολύ τη χώρα στους ανταγωνισμούς κεφαλαίων και κυβερνήσεων, που οξύνονται μέσα και έξω από την ΕΕ. Ο λαός πρέπει να διδαχθεί από την εμπειρία του. Δε χρωστάει, του χρωστάνε. Οι μόνες θυσίες που μπορούν να πιάσουν τόπο είναι οι θυσίες του αγώνα.


ΣΕΛ.  6  -  9,    17

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Πολιτισμός δεμένος με τους αγώνες της εργατικής τάξης
  • Η Ζώνη της ανεργίας, των εργατικών «ατυχημάτων» και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών, η Ζώνη των ταξικών αγώνων, συναντά την πολιτιστική δημιουργία. Θέατρο, μουσική, συζητήσεις, εικαστικά για τα παιδιά, συνθέτουν ένα 10ήμερο Πολιτισμού.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Ο δρόμος της εργατικής τάξης θα είναι συνεχής προς τα μπροστά και επιθετικός, και με την Τέχνη, και με το όπλο της απεργίας, και με το όπλο του πολιτικού αγώνα.

(Στη φωτ., έργο από την Εκθεση)


ΣΕΛ.  31

Αφιερωμένο εξαιρετικά

«Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε να κλείσουν τα παιδιά των εργατών

μ' αυτοί με μια γροθιά σπάζουνε τα δεσμά τα κάστρα καταργούνε των αστών.

Και μες στο καρναβάλι οι αστοί την πάθαν πάλι ο Μπεζεντάκος μας άφησε γεια

παντού τρεξίματα τελεγραφήματα πάλι ραπίσματα απ' την εργατιά

Τον είχανε κλεισμένο διπλομανταλωμένο να τον δικάσουνε σε θάνατο

μ' αυτός τρυπά τον τοίχο χωρίς κανένα ήχο και βρίσκουν κούτσουρα στο θάλαμο».

Οι στίχοι αφιερώνονται εξαιρετικά στους Μανδραβέληδες, στους Μπ. Παπαδημητρίου, στους Πορτοσάλτε, και όλο το Αλαφουζαίικο, που χτίκιασε με την επιτυχία της 48ωρης απεργίας των ταξικών συνδικάτων και βγάζει αντικομμουνιστικούς αφρούς. Με τους κομμουνιστές και τους εργάτες δε ξεμπερδεύουν, οι εργάτες θα ξεμπερδέψουν με την τάξη τους. Για την ιστορία, ο κομμουνιστής Μπεζεντάκος, κλεισμένος από το αντιδραστικό αστικό καθεστώς το 1932 στις φυλακές Συγγρού, απέδρασε. Ενα χρόνο πριν είχαν αποδράσει από τις ίδιες φυλακές άλλοι 8 σύντροφοι. Ετσι γράφτηκαν οι στίχοι.



ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Μεθαύριο Δευτέρα η νέα απεργία

ΣΕΛ.  12
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΗΠΑ
Στα σκαριά η νέα τρομοσυμφωνία

ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ