Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10516

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Με τα επιχειρηματικά συμφέροντα κόντρα στις λαϊκές ανάγκες

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνδιαμόρφωσαν και προωθούν πολιτική για ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας, στο όνομα ικανοποίησης λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  9  -  10
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 - ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιστημονικό Συνέδριο του ΚΚΕ προς τιμήν του Γιάννη Ρίτσου

Τιμή στον άνθρωπο, τον κομμουνιστή, τον αγωνιστή, τον Ποιητή του λαού για την 100ή επέτειο από τη γέννησή του. Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό.


ΣΕΛ.  7

ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΣΤΙΧΟ προωθούν σύγχρονο δουλεμπόριο

ΠΑΜΕ: Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Τόσο από τις πρόσφατες συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με τον ΣΕΒ, όσο και από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τις εργασιακές σχέσεις, την ευρύτερη «διαβούλευση» με τους κοινωνικούς εταίρους για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία 2008/104 για την ενοικίαση εργαζομένων, προκύπτει ότι τα σχέδια για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι σε άμεση προτεραιότητα. Την ίδια ώρα, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ συζήτησαν για παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στα κράτη - μέλη, στη βάση όσων προβλέπει η Στρατηγική της Λισαβόνας, με παράλληλη προσαρμογή των ασφαλιστικών συστημάτων και των συστημάτων «κοινωνικής προστασίας» στο νέο «τοπίο» που θα διαμορφωθεί από την παραπέρα προώθηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Συνένοχες είναι οι συμβιβασμένες εργοδοτικές πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που στηρίζουν αυτό το απαράδεκτο καθεστώς και μετέχουν στο διάλογο των «κοινωνικών εταίρων». Το ΠΑΜΕ καλεί Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα, γενικά τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν οργανωμένα το σύγχρονο δουλεμπόριο και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Καμιά ανοχή στη νέα κυβέρνηση. Καμιά ανοχή στα κελεύσματα των μεγαλοεργοδοτών για νέες θυσίες στο όνομα της κρίσης.


ΣΕΛ.  3,   6,   8

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ - ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
Πληρώνει ο λαός κερδίζουν τα μονοπώλια

Με τη λεγόμενη μέθοδο των συμβάσεων παραχώρησης και τη δήθεν αυτοχρηματοδότηση των επιχειρηματιών, για να γίνουν τα μεγάλα έργα, το κόστος για την κατασκευή καλύπτεται από χρήματα των εργαζομένων, οι οποίοι στη συνέχεια καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα χαράτσια - διόδια ως χρήστες, που διασφαλίζουν εκ των προτέρων τη μεγάλη κερδοφορία.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ «STAGE»
Αγωνίζονται για μόνιμη σταθερή εργασία

ΣΕΛ.  2
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ»
Απεργούν σήμερα και αύριο

ΣΕΛ.  18  -  19
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
Στόχος το λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ