Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10503

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΠ
Απόρριψη κάθε είδους και μορφής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών

Η πάλη των εργαζομένων μπορεί να έχει αποτελέσματα μόνο στη γραμμή της πλήρους απόρριψης κάθε είδους και μορφής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και των άλλων υποδομών της χώρας.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ στο τσάκισμα του δίκιου των εργατών
  • ΚΚΕ: Ούτε ώρα χαμένη. Οργάνωση και πάλη για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αντίσταση - λαϊκή συμμαχία - αντεπίθεση, είναι ο μόνος δρόμος των εργαζομένων
  • ΠΑΜΕ: Η εργατική τάξη να προετοιμαστεί καλά για νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
  • Το αληθινό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ανάγλυφα, χτες, στο υπουργείο Εργασίας, όπου ισχυρές δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με χημικά και με βόμβες κρότου - λάμψης κατά των συγκεντρωμένων εργαζομένων και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, που διεκδικούν έκτακτο επίδομα στους ανέργους, πάγωμα των δανείων και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ανέργων. Προπηλακίστηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, που πήγε να συμπαρασταθεί στους εργάτες. Αμεση ήταν η έμπρακτη αλληλεγγύη ταξικών Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.
  • Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη άμεσα και έμπρακτα να καταδικάσει και την επίθεση των ΜΑΤ και τους γενικότερους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους μεταλλεργάτες και σε ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, να αποτρέψουν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα, να συγκρουστούν με τη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να ανοίξουν δρόμους και για την κατάκτηση του δικαιώματος στην εργασία για όλους, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

ΣΕΛ.  8  -  9

Στο ΣΕΜΠΟ σήμερα η Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή 16 Οκτώβρη και ώρα 10 π.μ. τους εργαζόμενους στο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ.


Επεσαν οι μάσκες

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει την περαιτέρω θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια, χρησιμοποιώντας και εναλλάσσοντας την καταστολή με την ενσωμάτωση. Δεν πρόλαβε να κάνει αυτή την εκτίμηση το ΚΚΕ και ήρθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την επιβεβαιώσει, στέλνοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν άγρια τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης γιατί απαιτούσαν το αυτονόητο. Μέτρα για την προστασία των ανέργων, δικαίωμα στη δουλειά. Ετσι η βιτρίνα της κυβέρνησης που προσπάθησαν να δημιουργήσουν σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ, για να περάσουν ψυχολογία στις λαϊκές δυνάμεις ότι με το ΠΑΣΟΚ κάτι «νέο» γίνεται και να κερδίσουν την ανεκτικότητά τους, προβάλλοντας με έκσταση το «φρέσκο» άρωμα και τις περγαμηνές των σπουδαγμένων υπουργών που θα «αλλάξουν» τη ζωή μας, έσπασε γρήγορα. Εφτασε μια εργατική κινητοποίηση να συμβάλει στην αποκάλυψη της παλιάς σκουριάς της βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης, που υπηρετεί άτεγκτα μια κυβέρνηση, εκπρόσωπος μιας χούφτας αδηφάγων πλουτοκρατών, που κλέβουν το μόχθο των εργατών.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδιο για μεγαλύτερο χτύπημα των μεταναστών

ΣΕΛ.  25
ΓΑΛΛΙΑ
25ος αυτόχειρας στη «France Telecom»

ΣΕΛ.  18
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ
Δράση για την ανασυγκρότηση του γυνακείου κινήματος

ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ