Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10502

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί το κίνημα

Πρέπει να αντεπιτεθούμε. Δράση με βάση τα προβλήματα. Θέλει το κίνημα να αντέξει την ιδεολογική πίεση, να ανασυνταχθεί, να βγει νικηφόρος ο κομμουνιστικός χώρος.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ολοκληρωτικά στην COSCO

Eurokinissi

Την παραπέρα ισχυροποίηση των πολυεθνικών στο λιμάνι του Πειραιά προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οπως αποκάλυψε χτες η υπουργός Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων με την κινεζική πολυεθνική COSCO, για να της εκχωρήσει και την Προβλήτα Ι, που υποτίθεται ότι αυτή θα παρέμενε στην ΟΛΠ ΑΕ! Με άλλα λόγια η κυβέρνηση σπεύδει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη «δράση» της πολυεθνικής στο πρώτο λιμάνι, παραδίδοντάς της ολόκληρο το μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της χώρας. Δηλαδή της προσφέρει πλέον τα «κλειδιά» του ελληνικού εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου. Ταυτόχρονα, σφοδρό θα είναι το χτύπημα και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΛΠ, αφού ήδη προβλέπεται ότι οι εργασιακές σχέσεις θα υπόκεινται στους νόμους της «ελεύθερης αγοράς».


ΣΕΛ.  10  -  11

ΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση με ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα

Για τις μετεκλογικές εξελίξεις, τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο NOVOTEL.


Καμιά έκπτωση

Δέκα μέτρα - φωτιά για τους εργαζόμενους απαιτεί ο ΣΕΒ από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι πολλά απ' αυτά διασταυρώνονται με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ. Εχουν, δε, συζητηθεί και με τη ΓΣΕΕ, η οποία έχει συμφωνήσει. Ο πρόεδρός της μιλά για «αδυναμία της οικονομίας να δημιουργεί θέσεις εργασίας, ως το μείζον θέμα για αντιμετώπιση», αναδεικνύοντας την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρηματιών. Απέναντι σ' αυτά, το ΚΚΕ, με την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ με τα μέτωπα πάλης για τις λαϊκές ανάγκες, που δημοσιεύτηκε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», δίνει απάντηση σε όφελος του λαού. Στις λαϊκές ανάγκες δε χωρά καμιά έκπτωση, ενώ θα οξύνονται όλο και περισσότερο με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αν δεν υπάρχει λαϊκή αντεπίθεση. Αυτό το συνεκτικό πλαίσιο πάλης απαιτεί να πληρώσουν οι επιχειρηματίες, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη αγώνων χωρίς αναμονή, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στο ενιαίο μέτωπο εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, που εναντιώνεται στην κυρίαρχη πολιτική. Απαντά σε όσους λένε ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις, (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αλλά και στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που λέει ψευδώς ότι όλα τα παραπέμπουμε στο σοσιαλισμό. Χωρίς αναμονή, λοιπόν, οργάνωση της ταξικής πάλης κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική.



ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ούτε ώρα χαμένη στην οργάνωση της λαϊκής πάλης

ΣΕΛ.  3
ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Δυο νεκροί εργάτες στη μάχη του μεροκάματου

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Σήμερα η 24ωρη απεργία

ΣΕΛ.  21
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Αλλοθι στην επιχείρηση δικαίωσης του ναζισμού

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ