Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10399

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Σήμερα οι συσκέψεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Η ανάπτυξη και ο συντονισμός της ταξικής πανεργατικής δράσης ενάντια στη σαρωτική επίθεση της ΕΕ είναι το θέμα της σημερινής σύσκεψης που ξεκινά στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ». Επίσης, σήμερα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου της πόλης.


ΣΕΛ.  17

ΝΕΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ και αντικομμουνιστική εκστρατεία

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την κλιμάκωση της επιθετικότητας της ΕΕ και των 27 κρατών - μελών της απέναντι στη σοσιαλιστική Κούβα, για την οποία θεωρούν πως η ανατροπή του πολιτικού και κοινωνικού συστήματός της αποτελεί κομβική προτεραιότητα της πολιτικής τους

Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση και η απασχόληση, οι εξωτερικές σχέσεις, τα θεσμικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και η αντικομμουνιστική εκστρατεία, ήταν τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, με τη συμμετοχή των 27 υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών, που προετοίμασε την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, τη Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο. Στο στόχαστρο της ΕΕ, εκτός από τους λαούς της Ευρώπης, μπαίνει όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι εστίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων όπου η ΕΕ θέλει να έχει ρόλο στον ανταγωνισμό της με τις ΗΠΑ, ώστε να είναι μέσα στη μοιρασιά των νέων αγορών, των δρόμων της Ενέργειας και των γεωστρατηγικών ανακατατάξεων. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν τα νέα σκληρότερα αντιμεταναστευτικά μέτρα, που προτίθεται να υιοθετήσει η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής. Ενώ επέμειναν στη διατήρηση της λεγόμενης «Κοινής Θέσης» απέναντι στην Κούβα, αλλά και τη συνέχιση της παρέμβασης στα εσωτερικά της, με την ενίσχυση των αντεπαναστατικών ομάδων, που αποκαλούν «φιλοδημοκρατική αντιπολίτευση».


ΣΕΛ.  6   -   7

Eurokinissi

ΣΤΑΧΤΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Ενοχη η πολιτική ιδιοκτησίας και εμπορευματοποίησης των δασών

Η μεγάλη πυρκαγιά, που κατέκαψε προχτές 10.000 στρέμματα θαμνώδους δασικής έκτασης στον Υμηττό, στην περιοχή της Ανω Γλυφάδας - Αιξωνής, δεν ήταν τυχαία. Πίσω της κρύβεται μια ατέλειωτη ιστορία καταπατήσεων, παράνομων αγοραπωλησιών «φιλέτων γης» και διαρκούς άρνησης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να κατοχυρώσουν τη δημόσια περιουσία, που αναδεικνύουν τις διαχρονικές τους ευθύνες. Με αφορμή και αυτή την πυρκαγιά αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά οι σημαντικές ελλείψεις σε ό,τι αφορά στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.


ΣΕΛ.  33


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο κύμα διώξεων και φυλακίσεων μεταναστών

ΣΕΛ.  10  -  11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα μέτωπα

ΣΕΛ.  27
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ
Επιχείρηση παραπλάνησης του λαού

ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΥ
Να μην περάσει η κοροϊδία ΕΕ - κυβέρνησης

ΣΕΛ.  28
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΤΤΙΚΑΤ»
Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω

ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ