Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10380

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Απάντηση στην κρίση η ενιαία στρατηγική ενάντια στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  24  -  25

ΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ και συμμετοχή στην κάλπη με ψήφο στο ΚΚΕ

Ούτε λεπτό ανεκμετάλλευτο. Να σιγουρευτεί ο τρίτος βουλευτής, να υπάρξει μια ουσιαστική και θεαματική άνοδος του ΚΚΕ, για την οποία υπάρχουν προϋποθέσεις. Θα είναι το θετικό, το ριζοσπαστικό στις ευρωεκλογές

Απευθυνόμαστε όχι μόνο στα μέλη και στους φίλους του Κόμματος, αλλά και σε όλους εκείνους και εκείνες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που δέχονται στις πλάτες τους τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες από τις πολιτικές, τις επιλογές, τη στρατηγική της ΕΕ κατά των λαών. Σε όλους εκείνους που η κοινωνική τους θέση τους τοποθετεί στη μια όχθη της αντίθεσης μονοπώλια - λαός, δηλαδή στο λαό. Ούτε ένα λεπτό ανεκμετάλλευτο, συμμετοχή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που αν ανέβει αισθητά θα κάνει τη διαφορά στις 8 του Ιούνη. Ολα τα προηγούμενα χρόνια αντιστάθηκε, πάλεψε, κι αν δεν ήταν έτσι το ΚΚΕ, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ εκθέτει το σύνολο των θέσεών του, είναι κόμμα χειραφετημένο, ανεξάρτητο από την κυρίαρχη πολιτική. Δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι. Είμαστε δοκιμασμένοι. Το μόνο που επείγει σήμερα είναι στις 8 του Ιούνη και στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα να υπάρχει ένα θεαματικά αλλιώτικο μήνυμα υπέρ του ΚΚΕ. Θα γίνει μια καινούρια αρχή.


ΣΕΛ.  3,    9  -  13,    20  -  21

Eurokinissi

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τους χάλασε τη φιέστα συγκάλυψης της ανεργίας

Τη φιέστα που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, το ΣΕΒ, την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ χάλασαν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες με μια δυναμική κίνηση χτες έστησαν «μπλόκα» στις εισόδους του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ», αποτρέποντας τους εχθρούς των εργαζομένων της χώρας, να υπογράψουν το ξεκοκάλισμα άλλων 52 εκατομμυρίων ευρώ από το κεφάλαιο. Τελικά οι υπερασπιστές του κεφαλαίου και των κερδών του συγκεντρώθηκαν στο γραφείο της υπουργού στο υπουργείο Απασχόλησης και έβαλαν φαρδιά - πλατιά τις υπογραφές τους.


ΣΕΛ.  22  -  23

Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη στη ΝΕΤ και τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, αύριο Τετάρτη και ώρα 5 μ.μ.



ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Επείγοντα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  28  -  29
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Καμιά υποχώρηση μπροστά στις διώξεις

ΣΕΛ.  22
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στην κοροϊδία των προγραμμάτων

ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ