Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10201

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ υψηλού επιπέδου μετά το Λύκειο

Πλατύ κάλεσμα σε σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα ΤΕΙ, σε μαθητές, γονείς και σωματεία, για συζήτηση και κοινή δράση απευθύνει το ΚΚΕ

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή συγκέντρωση - συνέντευξη Τύπου στα ΤΕΙ Αθήνας
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή συγκέντρωση - συνέντευξη Τύπου στα ΤΕΙ Αθήνας
Τις θέσεις του ΚΚΕ παρουσίασε χτες η Αλέκα Παπαρήγα στη συγκέντρωση - συνέντευξη Τύπου στα ΤΕΙ Αθήνας επικεντρώνοντας στα εξής:

  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια δωρεάν, χωρίς κύκλους σπουδών προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, χωρίς διακρίσεις σε πανεπιστημιακή και τεχνολογική, χωρίς σπουδές διαφορετικών ταχυτήτων και αποφοίτους δύο κατηγοριών στο ίδιο αντικείμενο.
  • Ριζική αντίθεση στις κατευθύνσεις της Μπολόνια, σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μέτωπο με την οδηγία 36/2005 που αναγνωρίζει τα ΚΕΣ ως ισότιμα με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καμιά αλλαγή άμεση ή έμμεση του άρθρου 16 του Συντάγματος.
  • Καθολικό δικαίωμα να σπουδάζουν τα παιδιά μέχρι τα 18 χρόνια σε ένα ενιαίο βασικό σχολείο χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και μετά να επιλέγουν αν θα ακολουθήσουν το πανεπιστήμιο ή την επαγγελματική εκπαίδευση. Επαγγελματική εκπαίδευση μετά το Λύκειο υψηλού επιπέδου, για όσα επαγγέλματα δε ζητούν επιστημονική ειδίκευση.
  • Καμία επιχειρηματική ανάμειξη στο περιεχόμενο των σπουδών. Διδακτικό προσωπικό και εργαζόμενοι με ενιαίες εργασιακές σχέσεις, μόνιμη απασχόληση. Οργανωμένη δωρεάν σίτιση, στέγαση. Δωρεάν βιβλία και αναλώσιμα. Κατάργηση των ψευτοκολεγίων, των ΙΕΚ, των ΚΕΣ κλπ.
  • Για τους εργαζόμενους σπουδαστές 6ωρη δουλειά με αποδοχές 8ώρου, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, άδεια με αποδοχές και κάθε είδους διευκόλυνση στην περίοδο των εξετάσεων, μέτρα προστασίας για τους άνεργους πτυχιούχους των ΤΕΙ.

ΣΕΛ.  7   -   10

Η Αλέκα Παπαρήγα στο ALTER

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη σήμερα Τετάρτη 15/10, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.00 του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνέντευξη Τύπου του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ

ΣΕΛ.  31
ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Φοβούνται τους εργαζόμενους και το ταξικό τους Συνδικάτο

ΣΕΛ.  20
Ελληνική φρεγάτα στη Σομαλία

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Προσπάθειες συγκάλυψης και αποπροσανατολισμός

ΣΕΛ.  16   -   17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Το κίνημα να τους κάνει τη ζωή δύσκολη

ΣΕΛ.  12  -  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ