Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10162

ΚΥΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ
«Ή "ρίχνεις" το παιδί ή απολύεσαι»...

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συμπεριφορά της εργοδοσίας, προκύπτουν από την καταγγελία της απολυμένης εγκύου στην Επιθεώρηση Εργασίας Ζακύνθου.


ΣΕΛ.  12

ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η ΥΓΕΙΑ για τα λαϊκά στρώματα

Τα περί επιστημονικότητας στη θεραπεία και διάγνωση, καθώς και στη φαρμακευτική αγωγή, που προτείνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, είναι φούμαρα, αφού μοναδικό κριτήριο είναι το κόστος. Αμεση συνέπεια, η ενίσχυση των επιχειρηματιών στον τομέα Υγείας σε βάρος του λαού

Η κυβέρνηση με το τελευταίο άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου θεσμοθετεί «πενταμελή επιτροπή για τη σύνταξη θεραπευτικών πρωτοκόλλων». Τα πρωτόκολλα είναι πακέτα προκαθορισμένων - τυποποιημένων εξετάσεων, φαρμάκων και θεραπειών, με τα οποία επιβάλλεται στους γιατρούς να κάνουν διάγνωση και θεραπεία όχι με βάση την επιστημονική τους κρίση, αλλά με βάση προκαθορισμένα κριτήρια. Θεσμοθετείται επίσης «στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) Επιτροπή Διαφάνειας Αποζημίωσης Φαρμάκων (ΕΔΑΦ), για τον προσδιορισμό και την κατάρτιση των θεραπευτικών ομάδων, καθώς και την ένταξη στις θεραπευτικές ομάδες των πρωτοτύπων και επωνύμων γενοσήμων φαρμάκων, βάσει κριτηρίων όπως η θεραπευτική και φαρμακο-οικονομική αποτελεσματικότητα, το κόστος ημερήσιας θεραπείας, η επίπτωση στις δαπάνες υγείας». Πρόκειται για επικίνδυνη μέθοδο, που καταργεί ουσιαστικά την ιατρική επιστήμη σε βάρος της υγείας του λαού. Μοναδικό κριτήριο είναι το κόστος, που σημαίνει μείωση των δημοσίων δαπανών, ενώ ο ασθενής θα εξαναγκάζεται να αγοράζει τις απαραίτητες υπηρεσίες και φάρμακα, αν αυτές δεν προβλέπονται από το πρωτόκολλο, ή αν η θεραπεία του πρωτοκόλλου δεν είναι αποτελεσματική. Ταυτόχρονα, μπαίνουν περιορισμοί και στα ασφαλιστικά ταμεία για την παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών και φαρμακευτικής ή άλλης θεραπείας.


ΣΕΛ.  13

ΠΑΜΕ
Σταθμός πάλης στη ΔΕΘ

Κεντρικός σταθμός πάλης η πανεργατική συγκέντρωση στη ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.


ΣΕΛ.  7  -  9


ΚΚΕ
Πάλη ενάντια στην κατάργηση των ΒΑΕ

ΣΕΛ.  13
ΟΒΣΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Συγκέντρωση στις 3 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  7  -  9
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στην άσκηση ΝΑΤΟικής επέμβασης

ΣΕΛ.  3
«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2»
Προωθείται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

ΣΕΛ.  21
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Εμπορεύονται τις ελπίδες τους

ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Ωδή στην επιχειρηματικότητα

ΣΕΛ.  20
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΟΙΤΗΣ
Νεκρός 23χρονος εργάτης

ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ