Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επιδικάστηκε αποζημίωση στην ΤΕPCO

ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ.--

Δικαστήριο της περιοχής Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, απέδωσε χτες στην «Tokyo Electric Power Co Inc» (TEPCO), διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, την αυτοκτονία γυναίκας μετά την πυρηνική καταστροφή τον Μάρτη του 2011 επιδικάζοντας αποζημίωση 49 εκατομμυρίων γεν (365.000 ευρώ) στην οικογένεια της, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo».

Η δίκη αφορούσε την 58χρονη Χαμάκο Βατανάμπε, που αυτοκτόνησε την 1η Ιούλη του 2011, αφού περιλούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στα ρούχα της, στο σπίτι της στην πόλη Καουαμάτα, 40 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό, πόλη που είχε εκκενωθεί. Οι αρχές είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση της πόλης από τον Απρίλη. Η γυναίκα έπαθε κατάθλιψη αφότου εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της. Η TEPCO δήλωσε ότι «έλαβε γνώση της δικαστικής απόφασης αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει τίποτε».

Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν μακριά από τις εστίες τους, τις οποίες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εξαιτίας της μόλυνσης με ραδιενέργεια περιοχών γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ