Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ακατανόητες είναι οι συνομιλίες που έχει καταγράψει ο αποτυπωτής ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) του αεροσκάφους της «Air Algerie» που συνετρίβη τον περασμένο μήνα στο Βόρειο Μαλί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 116 επιβαίνοντες σε αυτό, όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι ειδικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα. Ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής είπε ότι μια πρώτη έκθεση για το δυστύχημα θα δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΣΟΦΙΑ.-- Το υπουργείο Αμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι δέκα άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε χτες σε στρατιωτικό εργοστάσιο στην πόλη Κόστενετς. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τραυματίες δε διέτρεχαν κίνδυνο.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Ενας άνδρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν νεκροί σε αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί, στην Μπάνια Λούκα, από τα ορμητικά νερά χειμάρρων που σχημάτισαν οι καταρρακτώδεις βροχές τις τελευταίες μέρες στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Στην ίδια πόλη έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια 247 οικογενειών και 14 κατοικίες απειλούνται από κατολισθήσεις.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Η σημερινή Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, συνεχίζει να προηγείται με 38% στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του Οκτώβρη αλλά ο κύριος αντίπαλός της, Αέσιο Νέβες, αύξησε κατά μία μονάδα το ποσοστό του, στο 23%. Σε ένα δεύτερο γύρο, η Ρούσεφ φέρεται να επικρατεί με 42%, ενώ ο Νέβες λένε ότι θα πάρει 36%.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Δέκα χρόνια μετά το τσουνάμι του 2004, ένα ζευγάρι ξαναβρήκε στην Ινδονησία τη 14χρονη, σήμερα, κόρη του που θεωρούσε ότι είχε πεθάνει. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, το 4χρονο τότε κορίτσι είχε βρει ένας ψαράς του οποίου η οικογένεια αποφάσισε να το μεγαλώσει, θεωρώντας ότι ήταν ένα από τα χιλιάδες παιδιά που ορφάνεψαν μετά την καταστροφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ