Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συνάντηση Αμερικανών – Ιρανών αξιωματούχων

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαίρη Χαρφ, τη συνάντηση, που είχαν προχτές στη Γενεύη αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης, σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ηταν η πρώτη που έγινε μετά τη συμφωνία των έξι χωρών που εμπλέκονται στις σχετικές συνομιλίες για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις 24 Νοέμβρη.

Εν όψει της διμερούς συνάντησης, Αμερικανοί αξιωματούχοι εμφανίστηκαν προβληματισμένοι από πληροφορίες που έκαναν λόγο για πιθανή συμφωνία ανταλλαγής πετρελαίου - τροφίμων μεταξύ Ρωσίας και Ιράν και (την ώρα που εντείνεται η «κόντρα» Δύσης - Ρωσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία) προειδοποίησαν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέα δεδομένα.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τη «Γουόλ Στριτ Τζούρναλ», ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, ανακοίνωσε ότι Ρωσία και Ιράν υπέγραψαν συμφωνία που δίνει στη Μόσχα τη δυνατότητα να συμβάλλει στη διακίνηση αργού πετρελαίου από το Ιράν. Την ίδια στιγμή, Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια προκαταρκτική συμφωνία είχε υπογραφεί με τη Ρωσία για την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών και ενεργειακών δεσμών. Καμιά πλευρά, όμως, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ