Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Πιέσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών ανασυγκρότησής της

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διεργασίες ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς. Στη ΔΗΜΑΡ τελούν εν αναμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής στα τέλη του μήνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84», χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας ζήτημα την αναζωογόνηση και «αναβάπτιση» σε επίπεδο Ευρώπης της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι «ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη», ανέφερε, και εξέφρασε την αντίθεσή του με την ενιαιοποίηση της κεντροαριστεράς. «Εδώ συζητάμε για μια κεντροαριστερά με την έννοια ότι πάμε να κάνουμε ένα ενιαίο κόμμα. Σε ποια χώρα της Ευρώπης υπάρχει κεντροαριστερά ως ενιαίο κόμμα; Κάποιοι το εννοούν έτσι. Κάποιοι άλλοι το εννοούν ως μια συμμαχία δυνάμεων... Αν μιλήσουμε επί του πραγματικού, θα σας πω ότι θα υπάρξουν δυνάμεις και πρόσωπα που θα αυτοαποκλειστούν, λόγω του ότι δε θα συμφωνήσουν με αυτό το πλαίσιο», υποστήριξε ο Ν. Τσούκαλης.

Την ίδια ώρα, ο Ν. Μπίστης πίεζε για την επίσπευση των διαδικασιών, λέγοντας: «Εχουμε κοσκινίσει πάρα πολύ και πρέπει τώρα πια να ζυμώσουμε». Στη βάση της εκλογικής επίδοσης της Ελιάς, υποστήριξε πως αυτή πρέπει να σύρει το χορό της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, διαμήνυσε, όμως, πως χώρος υπάρχει για όλους. «Προχωράμε, διότι μπορεί κανείς να στοιχηματίσει ότι δε θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο ή το χειμώνα; Κανείς δεν μπορεί. Αν, λοιπόν, δεν έχουμε συγκροτήσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη... Αυτό δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, αφορά και δυνάμεις έξω από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά. Αφορά και δυνάμεις του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ και πολιτικούς με κύρος, οι οποίοι έμειναν απ' έξω από αυτήν τη συζήτηση. Αν όλοι μαζί δε συγκροτήσουμε μια πολύ μεγάλη παράταξη, είναι προφανές ότι η πίεση που θα αισθανθούν οι πάντες θα είναι αφόρητη σε μια τέτοια εκλογική μάχη», δήλωσε.

Ο Ν. Μπίστης εξήρε την πρόταση του Σπ. Λυκούδη για συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό μεταξύ Ελιάς, Ποταμιού και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπερασπίστηκε την επιστολή που ο ίδιος και οι Θεοδωρόπουλος και Γλαπεδάκης, μέλη της «Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς», απηύθυναν σε δυνάμεις που απαρτίζουν την Ελιά, λέγοντας: «Ζητάμε να ενεργοποιηθεί η εντολή και η συμφωνία που είχαμε κάνει. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του οποιουδήποτε άλλου. Τα κόμματα έχουν την αυτονομία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ