Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ
Σταθερά δεσμευμένοι στην προώθηση της αντεργατικής πολιτικής

Διαβεβαιώσεις σε ΕΕ και μονοπώλια ότι, πέρα από λεκτικά πυροτεχνήματα, στηρίζουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και προχωρούν τα προαπαιτούμενα, σπεύδουν να δώσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ - Ελιάς.

Ενδεικτικά, ερωτηθείς στο «Βήμα FM» ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αν μπήκε στην κυβέρνηση ώστε να πιέσει για αλλαγή της πολιτικής, έσπευσε να ξεκαθαρίσει: «Απαντώ ευθέως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να είμαι ένας ανεύθυνος δημαγωγός εγώ (...) Για να γυρίσεις σελίδα πρέπει να μπορείς να το παλέψεις και σε σχέση με τους όρους που έχεις υπογράψει, δεν καταγγέλλεις μονομερώς τους όρους αλλά πας να συζητήσεις, διεκδικώντας, επειδή έχεις κάνει πάρα πολλά πράγματα, την αλλαγή πεδίου συζήτησης».

Γα να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών πρόσθεσε ότι «θα γυρίσει η σελίδα όχι μέσα από την παροχή χρημάτων, διότι χρήματα δεν υπάρχουν για αυξήσεις στο δημόσια τομέα, αλλά με μία σειρά ρυθμίσεων. Οπως, να εφαρμοστεί η απόφαση για το συμψηφισμό του ΦΠΑ, που είναι μεγάλη εξαγγελία του πρωθυπουργού. Να γίνουν οι ρυθμίσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και να γλιτώσουν οι άνθρωποι, οι επιχειρήσεις από κατασχέσεις, φυλακίσεις κ.λπ. Να ενσωματώσουμε στον προϋπολογισμό του 2015 το επίδομα που δόθηκε προεκλογικά. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης, αν γίνεται, όπως είχε πει ο κ. Στουρνάρας. Αυτό που έκανε ο πρώην υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, δηλαδή, να καλύπτονται όλοι για σοβαρές ασθένειες αρκεί να έχουν ΑΜΚΑ».

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Χρ. Πρωτόπαππας, υπεύθυνος «Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Εργου» από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση αν πρέπει η κυβέρνηση να επανατοποθετηθεί έναντι της τρόικας σε μια σειρά προαπαιτούμενων, απάντησε: «Καταρχήν για τον Μάιο και τον Ιούνιο έχουμε δεσμευτεί και για τα περισσότερα από αυτά έχουμε προχωρήσει, έχουν πάρει χαρακτήρα νομοσχεδίου ή υπουργικών αποφάσεων και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτά τα προαπαιτούμενα πρέπει να γίνουν (...) Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα αντιλαϊκά μέτρα, «παραδοτέα» με το κλείσιμο της κάλπης(2015-09-15 00:00:00.0)
Ομοβροντία από νέα αντιλαϊκά μέτρα(2014-07-18 00:00:00.0)
Σφαγείο απολύσεων και νέα μέτρα(2013-07-10 00:00:00.0)
Ερχονται οι εφαρμοστικοί της εξαθλίωσης(2012-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ