Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνέδρια ανασύνθεσης για σταθερές κυβερνήσεις

Ο ανασχηματισμός της Δευτέρας, η κατοχύρωση θέσεων υπουργών και υφυπουργών για το ΠΑΣΟΚ, δεν απαλύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό του κόμματος. Ζητήματα που αφορούν στο πώς θα κινηθεί το κόμμα στη διαδικασία ανασύνθεσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, ποιους θα προσεταιριστεί, με ποιον από τους δυο πόλους θα «κουμπώσει» στο μέλλον, ώστε σε συνθήκες κυβερνητικής εναλλαγής να εξασφαλίζονται σταθερές αστικές κυβερνήσεις.

Κατά πληροφορίες, η παραμονή σε υπουργεία της Φώφης Γεννηματά και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η μετακόμιση του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες (εκλέχτηκε ευρωβουλευτής), δίνουν μια «ανάσα» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, σε ό,τι αφορά τα ενδεχόμενα αμφισβήτησης της ηγεσίας του. Ωστόσο, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ξορκίζει ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, καθώς ανησυχεί ότι δεν θα προλάβει να προχωρήσει τη διαδικασία ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χώρο.

Σημειωτέον, στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν ανακοινώσεις για τα δυο συνέδρια που έχουν προαναγγείλει, ένα του ΠΑΣΟΚ και ένα της κεντροαριστεράς. Σε αυτό το πλαίσιο, ακούγεται πως οι εισηγήσεις που δέχεται ο Βενιζέλος είναι για δημιουργία δύο ξεχωριστών επιτροπών, μία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του (υποκαθιστώντας τις εν πολλοίς διαλυμένες οργανώσεις του κόμματος) και μία που θα συμβάλλει εκ μέρους του κόμματος στην προετοιμασία του συνεδρίου της κεντροαριστεράς (εντατικοποιώντας τις επαφές με τους άλλους φορείς της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις κολεγίες τους).

Λέγεται εξάλλου ότι στις δύο επιτροπές, ο Βενιζέλος θα αξιοποιήσει τους «δυσαρεστημένους» του ανασχηματισμού και τους «αμφισβητίες» του, σε μία προσπάθεια να τους ενσωματώσει στην «κοινή προσπάθεια»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ