Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Προετοιμάζουν κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα

Η προπαγάνδα γύρω από το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, με αφορμή τις δηλώσεις Ομπάμα, στόχο έχει να θολώσει τα νερά

Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης. Οργανωμένα και μαζικά, ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια
Κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης. Οργανωμένα και μαζικά, ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια
Με προμετωπίδα τα εύσημα Ομπάμα για την προσήλωσή της σε μέτρα που χρεοκοπούν το λαό για να ανακάμψει η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και με πυξίδα τις συνεννοήσεις της με την τρόικα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται από το Σεπτέμβρη να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος του λαού, με σειρά από χαράτσια και μέτρα, που τον βουλιάζουν βαθύτερα στη φτώχεια.

Στην προπαγάνδα της, αξιοποιεί την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις Ομπάμα, για να καλλιεργήσει προσδοκίες στο λαό ότι τυχόν χαλάρωση της λιτότητας στο μείγμα διαχείρισης της κρίσης αφορά και τον ίδιο, όταν απ' όλες τις πλευρές έγινε φανερό ότι μόνο ωφελημένο θα βγει το κεφάλαιο. Στην ίδια λογική, καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι η κόντρα ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τη συνταγή διαχείρισης της κρίσης γίνεται με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον, και όχι βέβαια τις αντιθέσεις τους για το ποιος θα επωμιστεί μεγαλύτερο μέρος από τη ζημιά που προκαλεί η κρίση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, τα χαμηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας επανέρχονται στην Ελλάδα στις 12 Σεπτέμβρη και μέχρι τότε ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να έχουν κλείσει όλα τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για τις παραπέρα συνεννοήσεις τους και την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα στις 21 Σεπτέμβρη, μια μέρα πριν τις γερμανικές εκλογές.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η επίθεση αναμένεται να επικεντρωθεί στην «αναδιάρθρωση» των ΕΑΣ - ΕΒΟ - ΛΑΡΚΟ, με λουκέτα, συγχωνεύσεις και απολύσεις, στην «εκκαθάριση» της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από χρέη, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η παραπέρα ιδιωτικοποίησή τους, και στην ολοκλήρωση της προεργασίας για την κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, από τους οποίους χιλιάδες θα απολυθούν.

Το στίγμα της κλιμάκωσης σε βάρος του λαού έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, που μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή. Οπως είπε, «πολλές καθυστερήσεις πληρώνουμε και γι' αυτό δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες» σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Ανέφερε, επίσης, ότι στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων «έχουν μπει στην τελική ευθεία ο ΟΣΕ και τα λιμάνια».

Για τα μεγάλα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, που έγιναν με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είπε ότι «υπάρχουν περιθώρια αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού που θα μας επιτρέψουν να περιορίσουμε αυτές τις απώλειες» και ότι «χρειάζεται αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των έκτακτων καταστάσεων». Επί της ουσίας, και παρά τις διαψεύσεις για νέες μειώσεις σε συντάξεις και παροχές, προανήγγειλε τις επόμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ