Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Καθορίστηκε η διαδικασία επιλογής των υπαλλήλων προς μετάταξη

Συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τον τρόπο μοριοδότησης των δημόσιων υπαλλήλων που θα κρίνουν το ποιοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και ποιοι όχι, αποτελεί η χτεσινή απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Με αυτήν καθορίζεται η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, των κριτηρίων επιλογής και μετάταξής τους καθώς και του τρόπου μοριοδότησής τους, ενώ υπογραμμίζεται πως όσοι υπάλληλοι δεν πάνε με υπαιτιότητά τους στο φορέα υποδοχής την ημερομηνία που ορίστηκε, απολύονται.

Σκοπός της απόφασης, είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων που σχετίζονται με τη διαδικασία επιλογής των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης και τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια. Τονίζεται πως το αίτημα που υποβάλει ο αρμόδιος υπουργός ή ο πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών προσδιορίζει τον αριθμό του αναγκαίου προσωπικού κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα. Τα αιτήματα αυτά θα διαβιβάζονται στο Τριμελές Συμβούλιο το οποίο θα γνωμοδοτεί και στη συνέχεια εκδίδεται η ανακοίνωση του υπουργού με την οποία θα καθορίζονται: η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής, ο αριθμός των υπαλλήλων και τα απαιτούμενα προσόντα.

Μετά, οι φορείς αυτοί συντάσσουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων όλων των μονίμων και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων τους. Τότε, οι υπάλληλοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για τη βαθμολόγηση των κριτηρίων.

Σημειώνεται πως η μοριοδότηση (θετική και αρνητική) είναι η ίδια με αυτή που είχε εκδοθεί στις αρχές Αυγούστου με συγκεκριμένα μόρια για υπαλλήλους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Επίσης χτες, υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η μοριοδότηση του προσωπικού - εκτός ιατρών του ΕΣΥ, μονίμων ιατρών και ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης - προκειμένου να τεθούν υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα. Βασικά κριτήρια είναι η προϋπηρεσία και η παρούσα απασχόληση. Τα μόρια για την προϋπηρεσία - με μέγιστο αριθμό μορίων τα 43 - είναι δύο τα πρώτα δύο έτη, έξι για τα επόμενα τρία έτη, 15 για τα επόμενα πέντε και 20 για τα επόμενα πέντε. Παράλληλα, για την παρούσα απασχόληση (με μέγιστο αριθμό τα επτά) βαθμολογείται με τρία μόρια η υπηρεσία έως δύο έτη στη διατηρούμενη δομή τρέχουσας απασχόλησης και με επτά η υπηρεσία άνω των δύο ετών στη διατηρούμενη δομή τρέχουσας απασχόλησης.

Τέλος, επισημαίνεται πως όσοι θέλουν να αποχωρήσουν τίθενται, κατά προτεραιότητα, σε διαθεσιμότητα χωρίς αποτίμηση προσόντων, με υπεύθυνη δήλωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ