Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ζητάει χρήμα και «κούρεμα» για το κεφάλαιο

Σε συνεντεύξεις του, θολώνει τα νερά για την κόντρα πάνω στα μείγματα διαχείρισης

Χρήμα και «κούρεμα» του χρέους, για να πάρει μπρος η καπιταλιστική οικονομία, ζητά από ΕΕ και ΔΝΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος. Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Independent» δηλώνει ότι «είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη ή με πολύ μικρή θετική ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο, χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ». Προσθέτει ακόμα ότι η χώρα, εννοώντας την αστική τάξη, χρειάζεται τώρα απεγνωσμένα τους «θεσμούς» της ΕΕ και του ΔΝΤ να της επιτρέψουν να εφαρμόσει μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη, αντί για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο!

Σε άλλη συνέντευξη, στο «Πρώτο Θέμα», ο Ε. Βενιζέλος κλήθηκε να σχολιάσει τη διαχείριση της κρίσης στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. Προσπαθώντας κι αυτός να θολώσει τα νερά για τα μείγματα διαχείρισης της κρίσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η αμερικανική αντίληψη είναι πραγματιστική, έχει αφομοιώσει τα διδάγματα της κρίσης του 1929», ενώ «η ΕΕ δεν λειτουργεί ως ενιαία πολιτική οντότητα, κυριαρχούν διαφορετικά εθνικά συμφέροντα (...) Είναι εύκολο να λες φιλικά λόγια, αλλά δύσκολο να δανείζεις συγκεκριμένα ποσά - έστω κι αν τελικά κερδίζεις και δεν χάνεις ως δανειστής».

Πετώντας με τη σέσουλα στάχτη στα μάτια του κόσμου, ενώ είναι δεδομένο πως νέα βαριά αντιλαϊκά μέτρα έρχονται το φθινόπωρο, ισχυρίστηκε πως είναι ανυπόστατα τα σενάρια για νέες μειώσεις μισθών και νέο ψαλίδισμα συντάξεων και υποβολιμαία απ' όσους θέλουν να τορπιλίσουν την έξοδο απ' την κρίση!

Ο Ε. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ακόμα πως η απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας «δεν μπορεί να αρθεί» και πως «η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο»! Στην πραγματικότητα, εισάγει και αυτός από την πίσω πόρτα τη θέσπιση «κοινωνικών κριτηρίων» στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, όπως προβλέπει ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ