Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ: «Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι "μέχρι και το τέλος του 2016, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ", αναφερόμενος στο νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΜΕ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: «Ο κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης, είπε ότι μία από τις πολιτικές οι οποίες αναστέλλουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ο κοινός (και υψηλός) κατώτατος μισθός για νέους και ενήλικες (...) ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι στις σημερινές συνθήκες το μόνο μέτρο που μπορεί να αντιμετωπίσει την ανεργία είναι ένα σύστημα "εγγύησης θέσεων εργασίας" το οποίο θα παρέχει για 3 έως 4 μήνες δουλειά σε νέους ανθρώπους οι οποίοι είτε χάνουν τη δουλειά τους, είτε αποφοιτούν από κάποια βαθμίδα εκπαίδευσης» (στο capital)

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΕΙΑ: «"Λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ (...) θα ακολουθήσουν έκτακτα μέτρα που περιλαμβάνουν μείωση της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ιδιώτες παρόχους ή και την αύξηση της επιβάρυνσης των ασφαλισμένων για την παροχή υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ" (από το νέο μνημόνιο (MOU) που συνυπέγραψαν κυβέρνηση και τρόικα)» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΟ: «Πριν από δώδεκα μήνες, οι άνεργοι ήταν λιγότεροι κατά 220.000 και η συνολική αμοιβή της μισθωτής εργασίας ήταν μεγαλύτερη κατά 1,5 δισ. ευρώ. Δώδεκα μήνες μετά, η βιομηχανική παραγωγή είναι μικρότερη κατά 1,8%, η οικοδομική δραστηριότητα κατά 54%, υγιείς και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν ή απειλούνται με λουκέτο (...) η λαϊκή κατανάλωση έχει συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 12,9%, η ύφεση έχει ήδη κερδίσει έξι χρόνια και βάσιμα διεκδικεί το έβδομο (2014), το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν από 194 δισ. πέρυσι θα συρρικνωθεί στα 184 δισ. ευρώ φέτος, το χρέος είναι σκαρφαλωμένο στα 318 δισ. ευρώ. Υστερα από 12 μήνες με «success stories», η οικονομία είναι εξασθενημένη και ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας απηυδισμένα» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΑΛΛΟΥ Η ΛΥΣΗ: «Θα ήταν λάθος (...) αν μετατραπούν στο μέσον του καλοκαιριού οι πόλεις σε τεράστιους σκουπιδότοπους. Κάποια ζητήματα θα πρέπει να λύνονται στη Βουλή και όχι στους δρόμους» (στα ΝΕΑ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ