Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να τελειώσουν όλοι την ειδικότητα. Καμιά απόλυση!
  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με την οποία απαιτεί να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης

Την ειλημμένη απόφαση να πετάξει 2.500 εκπαιδευτικούς στην ανεργία και χιλιάδες παιδιά φτωχών, εργατικών οικογενειών στο δρόμο επιβεβαίωσε η χτεσινή προκλητική στάση του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που έγινε το πρωί με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Αποδεικνύει ότι οι «διαθεσιμότητες» - απολύσεις είναι προκάλυμμα καπνού για τη λεηλασία κάθε εργασιακού δικαιώματος, ενώ η κατάργηση των 54 μαζικών ειδικοτήτων θα συμπαρασύρει και τις λεγόμενες γενικές ειδικότητες, δημιουργώντας αβεβαιότητα και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

«Τζάμπα εργασία για τα αφεντικά, οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά», διαμήνυσαν από νωρίς δεκάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ. Από την ντουντούκα, ο Μιχάλης Τσερμπής, πρόεδρος του 15μελούς της 1ης ΕΠΑΣ Αθηνών ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση κλείνει τις πιο μαζικές ειδικότητες, ιδιαίτερα στις νέες κοπέλες που στη σχολή μου είναι μωρομάνες και σπουδάζουν, έρχονται από τα Μέγαρα στο Μεταξουργείο, δουλεύουν το πρωί και μετά έρχονται κατευθείαν για μάθημα. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι κυβέρνηση και μονοπώλια πάνε παρέα. Η ΚΝΕ όχι μόνο υπερασπίζεται το δικαίωμα των νέων να μορφώνονται και να μην κλείσει καμία σχολή, αλλά αγωνίζεται να εκσυγχρονιστούν οι σχολές, να βγάζουν εργάτες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, να μην τους εκμεταλλεύονται», επισημαίνοντας τόσο τις ευθύνες των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, αλλά και της Χρυσής Αυγής «που έλεγε στις σχολές μας όλο το προηγούμενο διάστημα ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, τη στιγμή που δεν είχαμε καθηγητές και υπήρχαν ελλείψεις σε πολλές ειδικότητες». Από τη νέα σχολική χρονιά καλούμε τους νέους να οργανώσουν τον αγώνα.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους μαθητές ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ

Αμέσως μετά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας και τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, εκπαιδευτικοί και σπουδαστές με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με αφορμή την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας οργάνωσε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης, με επικεφαλής το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, σ. Νίκο Αμπατιέλο, συναντήθηκε με τον Β. Βασιλόπουλο, διευθυντή του γραφείου του υπουργού, ο οποίος έκανε τον ανήξερο για το θέμα της κατάργησης των ειδικοτήτων για χιλιάδες μαθητές ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και προκλητικά δήλωσε στην αντιπροσωπεία ότι θα τους ενημερώσει αύριο για απαντήσεις! Λες και αυτή η εξέλιξη που πετάει χιλιάδες μαθητές έξω από τα σχολεία προέκυψε σήμερα, την ώρα της κινητοποίησης!

Η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά τον εμπαιγμό ενάντια στους χιλιάδες μαθητές που μένουν ξεκρέμαστοι, που έχουν ξεκινήσει την ειδικότητά τους και δεν ξέρουν αν θα μπορούν να την ολοκληρώσουν.

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να δώσουν αγωνιστική απάντηση! Πρώτος σταθμός η οργάνωση της συμμετοχής στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! Η νέα χρονιά να βρει τους μαθητές, ιδιαίτερα της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, έτοιμους να ορθώσουν με τον αγώνα τους τείχος απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, να διεκδικήσουν οργανωμένα:

  • Ολα τα παιδιά να ολοκληρώσουν την ειδικότητα που ξεκίνησαν.
  • Καμία απόλυση, καμία κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Λειτουργία όλων των σχολείων με όλο το αναγκαίο προσωπικό.
  • Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και όλων των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
  • Δημόσια και δωρεάν τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Κάθε νέος να έχει τη δυνατότητα να ειδικεύεται στο επάγγελμα, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία στον κλάδο ειδίκευσης, να συνεχίζεται η παροχή γενικής μόρφωσης».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεγάλα προβλήματα για τους μαθητές κυλά η σχολική χρονιά(2013-11-24 00:00:00.0)
Στην αβεβαιότητα παραμένουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ(2013-08-31 00:00:00.0)
Σύσκεψη σήμερα για την επαγγελματική εκπαίδευση(2013-07-18 00:00:00.0)
Προσπαθεί να δικαιολογήσει τις απολύσεις(2013-07-13 00:00:00.0)
Να τελειώσουν όλα τα παιδιά την ειδικότητα που ξεκίνησαν(2013-07-12 00:00:00.0)
Το ταξικό σχολείο αυτο-αποκαλύπτεται(2006-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ