Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπόσχεται κι άλλη κινητικότητα εκπαιδευτικών

Κι άλλες διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών υπόσχεται ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, πέρα από τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, των οποίων οι ειδικότητες καταργούνται.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο ποσοτικός προσδιορισμός των υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών πρέπει να είναι αποτέλεσμα της έκθεσης αξιολόγησης των δομών, των υπηρεσιών και των διαδικασιών του υπουργείου και όχι εκ προοιμίου ένας οριζόντιος προσδιορισμός που υπηρετεί άλλες ανάγκες και λογικές». Είναι προφανές, δηλαδή, ότι η αξιολόγηση θα ανοίξει το δρόμο για νέες διαθεσιμότητες οι οποίες αποτελούν και το πρώτο βήμα πριν τις απολύσεις.

Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για 7.500 περίπου υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια (ειδικότητες γυμναστών, ξένων γλωσσών κτλ) και στα δημόσια ΙΕΚ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Παιδείας παραδέχεται ότι οι «κοπανατζήδες» εκπαιδευτικοί είναι ελάχιστοι στον αριθμό, ωστόσο αναγγέλλει ότι από το Σεπτέμβρη θα γίνεται υποχρεωτική ημερήσια ηλεκτρονική ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος για το ποιοι εκπαιδευτικοί δουλεύουν πού και πόσες ώρες.

Πάντως, αν και συνεχίζει το υπουργείο να δηλώνει ότι οι 13.165 μαθητές που ήδη φοιτούν στις ειδικότητες που καταργούνται, θα ολοκληρώσουν κανονικά τη φοίτησή τους τη χρονιά που μας έρχεται, δεν έχει διευκρινίσει με τι εκπαιδευτικούς θα γίνει αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ