Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Εφερε στη Βουλή τις «ουρές» στον ΟΠΑΔ

Την απαράδεκτη κατάσταση με τη θεώρηση των βιβλιαρίων του ΟΠΑΔ, όπου οι δικαιούχοι πηγαίνουν ακόμα και στις δυόμιση τη νύχτα για να εξασφαλίσουν ότι θα θεωρήσουν τα βιβλιάρια, κατήγγειλε χτες με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων.

Οπως τόνισε, το πρόβλημα προκαλείται γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι και γιατί καταργήθηκαν και συγχωνεύτηκαν μια σειρά από υπηρεσίες.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ανέλυσε τη σημασία που έχει η απογραφή των δικαιούχων του ΟΠΑΔ στα πλαίσια του «εξορθολογισμού, του συμμαζέματος και του νοικοκυρέματος, που θα έχει τελικά θετικά αποτελέσματα για τα Ταμεία». Για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στην κεντρική υπηρεσία, ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή των ΚΕΠ και προωθείται η ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και με αυτόν τον τρόπο θα διευρυνθεί σημαντικά το δίκτυο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου από τις δομές του ΙΚΑ, ενώ μελετάται η αντικατάσταση των βιβλιαρίων ασθενείας από «έξυπνες κάρτες».

Συμμάζεμα και νοικοκύρεμα δεν μπορεί να γίνει χωρίς υπαλλήλους, τόνισε στην παρέμβασή του ο Σπ. Χαλβατζής και ανέφερε την εμπειρία ασφαλισμένου που στάθηκε στο γκισέ τρεισήμισι ώρες αφού για την εξυπηρέτηση υπήρχαν μία υπάλληλος και ένας φοιτητής που έκανε την πρακτική του.

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, είπε, δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι για να εξυπηρετηθούν να πηγαίνουν από τις 2.30 το πρωί και να περιμένουν ατελείωτες ώρες και να χάνουν μεροκάματα.

Πρέπει, κατέληξε, να παρθούν άμεσα μέτρα, να καλυφθούν οι κενές θέσεις προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα αυτές οι υπηρεσίες και να θεωρήσουν οι ενδιαφερόμενοι τα βιβλιάριά τους χωρίς την απάνθρωπη κατάσταση που έχει προκληθεί σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ